הירדמות של הירך

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

22/04/2005 | 09:57 | מאת: דנה

ד"ר ניסים אוחנה שלום, אני בת 30, ומגיל 12 קורה לי שירך שמאל נרדמת לי בצידה החיצוני, בעיקר בשעת עמידה על הרגליים בצידה החיצוני - ממתחת למותן ועד חצי הברך. בשנים האחרונות הרגשת ה"הרדמות" מלווה בכאבים עזים יותר ויותר ולעיתים בהרגשת חום, כאילו הרגל נשענת על תנור בוער, בעיקר לאחרונה משאני עובדת כ - 10 שעות יומיות על הרגליים. משלשום אני מרגישה שהכאבים "נודדים" ועולים לכוון קידמת הירך, והחששות שלי עולים, כי יש לנו היסטוריה של טרומבוזה במשפחה. האם יש בסיס לחששות שלי? האם מותר לי לעמוד על הרגליים לאורך זמן? מודה לך מאוד, דנה

23/04/2005 | 10:18 | מאת:

איני סבור שמקור הבעיה הוא בטרומבוזה. ייתכן ואת סובלת מבעיה הנקראת: מיראלגיה פרסטטיקה שהיא גירוי כואב של סיב תחושתי בירך. נסי לפנות למרפאת כאב שם יודעים כיצד לטפל בבעיה.