חנ בגון

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

19/04/2005 | 20:57 | מאת: קרן

שלום, אני סובלת מפריצת דיסק צווארית (c-5-6-7) הנוגעת בחוט השדרה.. מרגישה חנק בגרון בעת לבישת בגדים עם צווארון קידמי כמו גולף או כל דבר סגור למעלה נגיעה במקום (הבולט יותר) גורמת לגירוי חזק. אך לאחרונה זה נעשה בלתי נסבל, ואני מרגישה חנק, עד מצב של הפרעה בשינה. בת המת הצוואר כלפי מעלה גם. עברתי את כל הבדיקות האפשריות, כגון בדיקת בלוטת התריס, חיידק בוושט, פעילות הוושט ועוד ודבר לא נמצא. האם ייתכן קשר כלשהו בין הפריצות בצוואר לבעיית החנק הנ"ל? הפריצה היא אחורית ואני יכולה להרגיש אותה בנגיעה (בליחיצה עדינה בצוואר אחורי אני מרגישה שקע וכאילו יש שם חומר מעין ג'ל .וזה נראה לי ממש במקביל לאזור הקדמי המגורה בחנק, מה שגרם לי לפנות אליך בשאלה זו - האם ייתכן קשר בין השניים? בין החנק בגרון לפריצת הדיסק? אם לדעתך אולי יש קשר, מה כדאי לעשות? והאם זה עלול להירג ברגע שהפריצה תירגע? יש דבר כזה פריצה שנירגעת? שאלה נוספת - האם פריצה ב c-5-6-7 נחשבת בקע דיסק אחד? או יותר? יש דבר כזה ? תודה.

23/04/2005 | 10:07 | מאת:

ראשית אי אפשר להרגיש פריצת דיסק כך שהשקעים שהינך חשה נובעים ממשהו אחר. שנית פריצה לא תגרום לתחושת חנק וכדאי לחפש הפרעות אחרות דרך רופא א.א.ג.