שלום רב ד"ר נסים אוחנה,

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

28/03/2005 | 00:39 | מאת: AMIT

לאחר בדיקת CT אובחן אצלי הממצא הבא: בגובה L5-S1 :ליסתזיס דרגה ראשונה. ליזיס דו צדדי. פסוידו בלט אחורי היקפי של הדיסק עם מגע בשורשים L5 בפורמינות. אני בן 27 , משחק כדורסל באופן חובבני, מה הממצא הנ"ל מתאר? האם יש דרך למנוע או להקטין את כאבי הגב -דרך חיזוק שרירים ? האם משחקי הכדורסל יכולים לגרום לנזק גדול יותר ? תודה מראש והמשך יום נעים...

16/04/2005 | 22:15 | מאת:

1. הממצא מתאר מצב כרוני של תזוזת חוליה. ממצא כזה יכול להסביר רקע כרוני של כאבי גב תחתון. 2. חיזוק שרירים או פיזיותרפיה יכולים בהחלט לעזור. 3.כשהמשחק הוא על בסיס חובבני ולא מקצועי, בד"כ לא.