בדיקת CT בעמוד השידרה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

02/02/2005 | 18:02 | מאת: תמיר

שלום רב, אני בן 31 187/85. נבדקתי בבדיקת CT לאחר שחשתי בכאבי גב לאחר כל פעילות גופנית מאמצת. לציין כי הייתי מתאמן עד למועד הבדיקה בחדר כושר -לא בצורה אינטנסיבית אלא רק ריצה קלה על מכשיר ריצה, כפיפות בטן. לעיתים, לאחר אימון יותר קשה מהרגיל החלו הכאבים. בבדיקה נרשמו הממצאים הבאים: "בגובה L4-L5: בלט אנולוס אחורי שטוח עם לחץ מתון על השק התקאלי ועל השורש L4 משמאל. התעבות של ליגמנטה פלאבה והיצרות התעלה. בגובה L5-S1: בלט אנולוס אחורי קמור עם לחץ על קדמת השק התקאלי ועל השורשים S1" מה המשמעות של הממצאים (בעברית ...) האם ניתן לשפר המצב ללא ניתוח או התערבות כירורגית ? האם אני יכול להמשיך בפעילות גופנית רגילה או האם אצטרך לחדול ? מה אופי האימון הממולץ במצב זה ? האם, כדי להקל/לשפר, ניתן לבצע טיפול אלטרנטיבי ? אם כן מה בעדיפות תודה רבה מראש, תמיר

05/02/2005 | 10:42 | מאת:

הממצאים תומכים במידה מסויימת של היצרות תעלת השדרה. אין הכרח לניתוח כלשהו ופעילות גופנית נחשבת לאחת הפעילויות המומלצות במקרים כאלו.