הסכנות בשחייה חזה ופרפר

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

01/02/2005 | 14:58 | מאת: moshes

הנני מורה לשחייה,מודע ליעילות השחייה לגוף בכלל ובפרט לגב,אבל סגנון חזה ופרפר הינני ממליץ אליהם כבן עומס רב על המפרקים ברך,צוואר גב תחתון.יחד עם זאת בתרגול מקצועי אפשר להפחית את הכאבים וההמלצה לשנות סגנונות בכל כמה בריכות. שאלתי היא מה דעתך הרפואית לגבי השוללים בכלל סגנון חזה,אני כמדריך בשטח ממליץ להייעץ עם רופא! אני אישית נפגעתי בתאונה ומרגיש טוב עם כול הסגנונות,אבל נזהר מלהמליץ שינהגו כך,אם כי שחיית חזה מרובה גורמת גם לי לכאבים במקורות שציינתי ולכן אני מגוון בשחייה ופחת זאת. אודה לך על תשובה מהירה,וכול הכבוד על השירות הזה,נ"ב תמיד יוכל לתת עצות בשחייה לחסרים בידע שכזה בתודה משה.

05/02/2005 | 15:54 | מאת:

לדעתי הצנועה אין כל קשר בין סגנון השחיה להופעת או החמרת כאבי גב כלשהם. אני הוא אחד מאלה שאינם מגבילים סגנון מסויים בשחיה. אני סבור כמוך כי שחיה עשויה להקל על כאבי גב ואם מטופל חש בנוח בסגנון כלשהו אין להגבילו.