כאבי גב לאחר תאונה - דחוף!!!

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

01/02/2005 | 09:08 | מאת: ענת

ד"ר שלם לפני כ 3 חודשים עברתי תאונת דרכים ומאז אני סובלת מכאבים נוראיים בצוואר, והכי הכי בגב וברגליים, וכן נגרמה לי תופעה של בריחת שתן מאז התאונה, דבר שמאוד לא אופייני לגילי אני בת 19. בבית החולים עשיתי צילומים ולא היה שבר. וכן עשיתי לפני כשבוע מיפוי עצמות שיצא תקין. הייתי בפיזיוטרפיה במשך תקופה וללא הועיל. לפני כמה ימים עשיתי צילום של הגב התחתון שוב והתוצאה שנתנו לי הי זאת: "מנח החוליות תקין. מבנה החוליות והמרווח הבין חוליתי שמורים רושם של ספונדילוליזיס ב-L5." מה זה אומר, ומה לפי דעתך עלי לעשות??? כי כבר מאוד קשה עלי לתפקד עם כל הכאבים???!!! תודה רבה

05/02/2005 | 15:59 | מאת:

כדאי שתבקשי בדיקת CT של הגב התחתון היכולה להראות באם אכן מדובר בספונדילוליזיס. מצב זה הוא סדק בחוליה המתנית החמישית המתבטא בעיקר בכאב ואין לו משמעות של פגיעה עצבית וכדומה.