ניתוח בעמוד השדרה הצווארי

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

26/12/2004 | 08:50 | מאת: מירי

אני אישה בת 55. בתאריך 16.8.14 עברתי ניתוח. האבחנה שלפני הניתוח היתה: cervical myelopathy c5-6&c6-7 disc herniation acd&disc replacement c5-6&c6-7 s/p ihr הניתוח שבוצע (עפ"י מכתב השחרור): ב- 16.8.04 בהרדמה כללית תוך ניתור פוטנציאלים מוטורי וסנסורי, בוצעה כריתה של הדיסקים שבכותרת. במרווח התחתון נכרת פרגמנט חופשי גדול ובעליון אוסטאופיט גרמי אשר לחצו על חוט השדרה במידה ניכרת. בוצע יצוב של עמוד השדרה ע"י דיסק מלאכותי בכל אחד מהמרווחים. המהלך לאחר הניתוח היה תקין. חולה מדווחת על שיפור בהרגשת הזרמים בידיים. בצילום נראה מנח תקין של האינסטרומנטציה. כיום הכאבים בצוואר ממשיכים, הכתפיים כואבות ותפוסות, בלילה האצבעות של הידיים ממשיכות להרדם ואני לא מרגישה שום הקלה בעקבות הניתוח. במזג אוויר קר הכאבים חזקים יותר. ישיבה ממושכת קשה לי וגורמת לי לכאבים חזקים, כנ"ל שכיבה או עמידה לזמן ממושך. מזה כחודש אני בטיפולי פיזיוטרפיה והדרוטרפיה. אנא חווה את דעתך על מצבי. תודה מראש, מירי

01/01/2005 | 19:47 | מאת:

מצבך כפי שאת מתארת לא נשמע הכי טוב. אין לי יכולת להסביר למה ומדוע שכן הפרטים הרפואיים כולם אינם לפני. כדאי שתתייעצי עם המנתח שלך לגבי מצבך ואולי פני לחוו"ד נוספת.