שבר בעמ"ש מותני

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

05/12/2004 | 23:34 | מאת: ניר

שלום, אני ניר בן 19. לפני שנתיים עברתי תאונת דרכים עם שבר בL3, לפני ארבעה חודשים הופנתי לבדיקת E.M.G לאחר שהתלוננתי על הרדמויות של הרגליים ובמיוחד של רגל ימין, (תוצאותיה: "נזק שורשי כרוני".) לפני שבועיים הגעתי לאורטופד לאחר שהתחלתי להרגיש גם כאב בשוק ימני אחורי, הוא הפנה אותי ל C.T עמ"ש מותני, תוצאות הבדיקה לא הצביעו על שינוי במבנה החוליה שאמור לגרום לכאב הזה או להרדמות הזאת. האורטופד הפנה אותי לרנטגן ברגל ימין, ובתוצאות הרנטגן:" אקזוסטוזיס זעיר בשליש עליון אחורי של הפיבולה". עכשיו אני צריך לעבור מיפוי עצמות. 1. מה זה בדיוק האקזוסטוזיס? 2.האם זה קשור בדרך כלשהי לשבר בעמ"ש? 3.מה הם דרכי הטיפול בבעיה מסוג זה? תודה מראש, ניר.

11/12/2004 | 17:43 | מאת:

1. אקסוסטוזיס= גוש שפיר של עצם כלשהי שאינו סרטן. 2. לא. 3. אם הגוש מפריע, ניתוח להסרתו.