ליזיס + ליסטזיס בחוליות L4-L5

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

10/06/2004 | 10:22 | מאת: שמעון

שלום, לפני כשנה החל כאב נקודתי בגב התחתון השמאלי צמוד לעת האגן. לאחר כחצי שנה הכאב החל להתפשט מטה לעכוז השמאלי ולמפשעה השמאלית. לאחר הסרת חשש לבקע, אובחנו אצלי ליזיס וליסטזיס בחוליות L4-L5 . אני סובל מכאב כרוני בגב התחתון וכן כאבים במפשעה בעת ישיבה מרובה או לאחר פעילות ספורטיבית. כמו כן, תחושה של תזוזות בגב התחתון בעת מעבר מישיבה לעמידה וכו'. במהלך חצי השנה האחרונה אני מטופל באמצעות פיזוטרפיה ולאחרונה החלתי לשלב פילאטיס שיקומי , אמנם המצב השתפר והכאבים פחתו אך הם עדיין מורגשים באופן ברור וקבוע. קיבלתי הפניה למחלקת גב בבלינסון כשבידי צילומי רנטגן של השנה האחרונה. האם לאור התופעות הנ"ל עלי לדרוש בדיקות מתקדמות יותר כגון CT / MRI ? והאם ישנן פעילויות שאסור לי לעסוק בהן על מנת לא להחמיר את המצב? תודה מראש. שמעון.

12/06/2004 | 09:31 | מאת:

מבחינת הבירור הרצוי - כדאי שבשלב ראשון תגיע עם הבדיקות שברשותך ולפי הצורך נחליט על ההמשך. לגבי הטיפול / פעילות רצויה- אין מניעה לפעילות גופנית כלשהי כל זמן שזה אינו מחמיר את כאביך.