מחלת שוירמן

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות בעמוד השדרה

30/05/2004 | 11:52 | מאת: רובין

ד"ר שלום! אני בן 24. בשנת 1998 אובחנתי כסובל ממחלת שוירמן,קיפוזיס קלה וסקוליוזיס של 18 מעלות ללא הפרעה נוירולוגית. בנוסף אובחנתי כסובל מעודף גמישות במפרקים (כפות רגליים וידיים) ומpes cavus . בנוסף קיים סי.אם.פי בברכיים דו צדדי. בצבא לקחתי משאות כבדים ואושפזתי בשל כאב דיפוזיים עשיתי סי .טי. שהורה על בלט דיסק שטוח בגובה ל4-ל5 ומיפוי עצם שעשיתי יצא תקין. בביקור שערכתי אצל האורתופד הוא קבע שהשוירמן עבר כי זה מחלת ילדות והפנה אותי לפיזיותרפיה שלא עזרה. אני כל יום לפני השינה עושה בערך 50 כפיפות בטן וזה לא עוזר.. שאלותי: 1. מה עושים? 2. האם השוירמן היא מחלת ילדות עוברת? 3. למה השריר לא מתחזק? (לפני הצבא עשיתי כושר והרגשתי מצויין- השרירים התחזקו) 4.האם כדאי לפנות לרופא ספורט? 5. האם אתה ממליץ להמנע מריצות ואיך ניתן לאדם במצבי לפתח סיבולת לב ריאה אם אחרי הליכה רצופה של 20 דקות אני מרגיש כאבים בברכיים ובכפות הרגליים? 6.מה אפשר לעשות לשיפור היציבה הלקויה שלי?

30/05/2004 | 22:56 | מאת:

1. ממשיכים בפעילות הנוכחית. 2. בד"כ לא. 3. לא ברור לי איך הגעת דלמסקנה שהשריר לא מתחזק. 4. לא רואה בכך צורך מיוחד. 5. לא, תמשיך לעבוד על זה והכאב יחלוף. 6. לשחות.