אוסטאופיט בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

02/01/2006 | 22:05 | מאת: רולריסטית

שלום רב, אובחן אצלי אוסטאופיט בטיפ הפטישון הלטרלי.... הכאבים מחמירים מאד בזמן החלקה על רולרבליידס (הפעילות הספורטיבית המועדפת עלי אשר עליה לא אוותר) או בהליכה על משטח לא ישר (אבנים , ירידה במדרגות וכו). בהגיון שלי ,מכיוון שיש שם זיז פיזי אשר פוגע בריקמה הרכה , כל התערבות שאינה כירורגית, תביא רק להקלה במצב הדלקתי של הריקמה הרכה, אולם חזרה לפעילות ספורטיבית מלאה תגרום להתעוררות מחדש של המצב... האם קיימים טיפולים שמרניים ולא חודרניים ברמה כזו שתביא להעלמות מוחלטת של הכאבים? האם באמת ניתוח הוא הפתרון שיביא לחיסול הכאבים באופן מוחלט? מה ניתן לעשות על מנת להביא לכך שלא תהיה שקיעה נוספת של סידן באזור הזה ולמנוע את התופעה בקרסול השני? האם ישנם תרגילים המיועדים לכך <עבודה בטווח מקסימלי של המפרק יכולה למנוע התסיידות?>

05/01/2006 | 05:27 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

רולריסטית שלום. האם קיימים טיפולים שמרניים ולא חודרניים ברמה כזו שתביא להעלמות מוחלטת של הכאבים? תלוי בגודל האוסטאופיט ומיקומו המדוייק. ותלוי על מה זה לוחץ. האם באמת ניתוח הוא הפתרון שיביא לחיסול הכאבים באופן מוחלט? בד"כ כן. אין 100%. מה ניתן לעשות על מנת להביא לכך שלא תהיה שקיעה נוספת של סידן באזור הזה ולמנוע את התופעה בקרסול השני? אין משהו מיוחד שניתן לעשות. האם ישנם תרגילים המיועדים לכך - לא.עבודה בטווח מקסימלי של המפרק יכולה למנוע התסיידות? - לא. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול