RSD

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/12/2003 | 01:28 | מאת: אורלי

שלום רב, אני בת 27. אובחן אצלי RSD לאחר חבלה בקרסול (לפני 9 חודשים). בנוסף לו אובחן TTS של עצב הטיביאליס. שאלותיי: 1. עד כמה יש תפקיד לTTS ביצירת הכאב וההגבלה המהותית בתנועה של הקרסול (אני עדיין הולכת באמצעות קביים בלבד) 2. אני יודעת שיש דרך ליצור חסימה עצבית לעצב הרלוונטי. מה הוא החומר המוזרק לצורך העניין ? (האם מדובר בסוג של קורטיזון?) 3. איך אמורה להתבצע פעולה כזו של חסימה עצבית? 4. לכמה זמן היא תקפה והאם יש לחזור עליה שוב? תודה רבה מראש, אורלי

28/12/2003 | 13:11 | מאת: ד"ר זאב אשכול

TTS הינה תסמונת של לכידת העצב השוקתי האחורי במעברו בהיבט הפנימי של הקרסול תחת הפטישון הפנימי, ובמקרה דנן, סביר שהלחץ נוצר מאי סדירות באזור השבר או בשל יצירת ריפוי עודף. המצב יכול להיגרם בשל שגשוג סינוביאלי של הגידים השכנים או המפרקים השכנים, תפקוד או מבנה חריג של כף הרגל והקרסול או בצקת (לעתים הריונית). RSD או בשמו העדכני CRPS - COMPLEX OF REGIONAL PAIN SYNDROME, הינה מצב המאופיין בערור יתר של סיבי כאב בעצב מקומי בגפה הפגועה, העדר יחס בין עוצמת הגרוי לתפיסתו, (רגישות יתר קשה), הדלדלות של העצמות הסמוכות לאתר הפגוע וירידה ניכרת בתפקוד האתר הפגוע. הטיפול כולל - המתנה סבלנית, פזיותרפיה, דסינסיתיזציה, חסמים עצביים מקומיים ואזוריים לרבות לחלל העל עכבישי(אפידורלי), טיפולים התנהגותיים ועוד. חסמים עצביים (הרדמה מקומית) מבוצעים ע"י חומרי אלחוש מקומיים דוגמת לידוקאין בריכוזים שונים הפועל כשעתיים, מרקאין הפועל כ - 3-4 שעות. ישנן חסימות עצביות לצמיתות - דהיינו המתה כימית של העצב ע"י אלכוהול בריכוז גבוה או פנול. בכל מקרה המלצתי לך לפני קבלת החלטה כיצד לטפל, שתיוועצי היטב עם המומחה הרלוונטי בתחום - כירורג כף רגל ומרדים מומחה במרפאת כאב. בהצלחה!

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול