כאבים באיזור הקוקסיס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/12/2003 | 13:31 | מאת: רחלי

שלום רב, אני בת 22, נפלתי לפני שלושה ימים על קוקסיס. בעקבות נפילה יש לי נקע בקרסול וכאבים באיזור הקוקסיס. בצילום רנטגן נקבע שאין שבר בקרסול ולגבי קוקסיס נכתב - זווית קדמית של חוליות קוקסילריות. יש לציין שכעבור מספר שניות לאחר הנפילה התעלפתי, למרות שלא היתה פגיעת ראש ולא היו בחילות או הקאה. בזמן ההתעלפות ראיתי הבזקי אור ותמונות שונות כאילו אני נוסעת ברכבת מהירה. אז שאלותיי הן כך: מה פשר ההתעלפות שחוויתי? ועל מה מצביעים הממצאים שנמצאו בצילום רנטגן של קוקסיס? בתודה, רחלי

28/12/2003 | 12:48 | מאת: ד"ר זאב אשכול

לעתים חבלה גורמת לכאב עז, עד כדי אובדן הכרה זמני, כפי שחווית. מצב שגור ברפואה הידוע כהחזר או עלפון וזו-וגלי, אשר גורר עלפון קצר במנגנון של ערור דחפים בעצב הואגוס, שהינו חלק ממערכת העצבים האוטונומית (הבלתי נשלטת ע"י רצוננו), נגרם דיכוי של גת הלב ובשל כך ירידה בקצבו, נגרם רפיון כללי בשרירים, ירידה בלחץ הדם ולעתים לתופעה נילווים הבזקי אור והפרעות אחרות בראייה, הזעה מוגברת ועוד. ככלל, התופעה עלולה להיגרם כאמור מחבלה משמעותית, אך לעתים מינורית ביותר כגון דקירת מחט או מראה של דם או פורענות אחרת. לגבי חבלתך ה"זנבית" - קטעו הסופי של עמוד השדרה, הוא העצה (קוקסיקס),( בשפתנו הארכאית), שהינה המשכו של הצולב (סקרום). מבנה הצולב והעצה באדם מושתתים על איחוי בין מספר חוליות - 5 בצולב ו 4-5 בעצה ותנועה אינה קיימת בם (לעומת יצורים בעלי זנב). את "עצם הזנב" ניתן לחוש מעט מעל לפי הטבעת כגרם נוקשה. במיבנים הללו נאחזות רצועות חזקות של רצפת האגן. מיקומו חושף אותו לחבלות ישירות בד"כ מנפילה על העכוזים או ליתר דיוק "מה שביניהם". ישנן תצורות שונות של הקוקסיקס, ביניהן התצורה שתוארה בגליון השחרור שלך מהמיון. קיימת סבירות שמדובר בשבר או שבר פריקה בן חוליות הקוקסיקס. הטיפול ברוב המיקרים תמיכתי - מניעת לחץ מקומי ע"י גלגל, אמבטיות ישיבה, משככי כאב ודלקת, מרככי יציאות ועוד. נדיר ביותר להינתח בגין חבלה של עצם הזנב.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול