כאבים ותחושת שריפה בכרית כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/10/2016 | 11:15 | מאת: דורון

שלום רב בחודשיים האחרונים אני סובל מכאבים ותחושת שריפה בכף הרגל. מוקד הכאב הוא בעצם החיבור של האצבע האמצעית. הייתי אצל אורתופד והנה ממצאיו: כף רגל ימין - פס קבוס קל גמיש. ללא חסר עיצבי או ווסקולרי. רגישות מקומית על מפרק MP2 כולל בהזזתו ובעמידה על בהונות. אין סימני נוירומה. טינל טסט חיובי קל בתעלה טרסלית ימין. אבחנה משוערת: PES CAVUS CONG METATARSAGIA rt dd GENU VARUM המלצתו של הרופא הוא: מדרסים מותאמים לשחרור מוקדי לחץ בכף הרגל או בעקב. הרופא שלך לצילום שיצא תקין ונתן אנטי דלקתי לעשרה ימים שהקל בקצת על הכאב שמאז חזר ובעוצמה רבה יותר. בשבוע האחרון, עקב הליכה רבה (בלי מדרסים) החלו גם כאבים בעקב רגל שמאל (אולי מהעברת הלחץ כתוצאה מהכאב ברגל ימין) עקב נסיעה לחו"ל, רק עתה התפנתי לברר סוגי מדרסים, מדרסנים מומלצים וכו. משיטוט מעמיק ברשתיצאתי די מבולבל והבנתי כי שוק המדרסים מורכב ואפילו פרוץ שכולל שיטות שונות לייצור מדרסים,רמות מחירים שונות, שיטות "פלא" לריפוי ועוד. האם ניתן לעשות לי קצת סדר ובמילים פשוטות להסביר לי ממה אני סובל, איזה סוג מדרס אני זקוק (גבס, ספוג, ממוחשב, ביו מכאני) ואולי גם ממה להיזהר. יש להדגיש כי במסגרת עבודתי אני עומד הרבה על הרגלים, והולך מרחקים גדולים. אשמח גם לקבל המלצה למדרסן באיזור חולון, אם הדבר ניתן. תודה רבה!

שלום רב יש לעשות מדרסים עם פד מטטרסלי להורדת עומס מראש המסרק הכואב. אין זה המקום להמליץ על מדרסן זה או אחר. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול