כאבים בקרסול לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/07/2016 | 15:46 | מאת: שרון

שלום רב בן 22 , ספורטאי בעברי, לפני כשנתיים עברתי פציעה בקרסול ולפני חצי שנה עברתי ניתוח ארטרוסקופיה קרסול(אחרי שנתיים של נקעים חוזרים והחלפת 3 אורטופדים הובחנה אצלי הבעיה כביכול שיש צלקת ברצועה וחייב ניתוח.) היום לאחר חצי שנה אני עדיין סובל מנקעים חוזרים,הרגשה שהרגל "בורחת מהמקום" ובעצם הבעיה לא השתנתה ,בנוסף חש כאבים חזקים בעצם במפרק הקרסול בצד שמאל (כלומר בפנים הרגל)כאבים שלא היו לי בעבר. עברתי כמובן פיזיותרפיה אך לאחר 10 טיפולים החלטתי להפסיק בגלל שלא חשתי שינוי. הרופא בביקורות טוען שזה נורמאלי . בביקור האחרון אצלו לפני שלושה חודשים הומלץ לי לקנות תחבושת תומכת לקרסול עם סיליקון ולעשות איתה ספורט על מנת שהכאב יעבור .. אחרי מספר חודשים של נסיון לעשות ספורט אני עדיין סובל מאותה בעיה והרגל מתנפחת אחרי מאמץ או ספורט אני לא יכול לדרוך עלייה כמעט יומיים , ואף מתגלים לי כאבים בפנים הרגל באיזור הגיד והמפרק. לפני כחודש הייתי אצל מומחה קרסול, שלאחר עיון בתיק הרפואי שלי והבדיקות שעברתי , שהמליץ לי על ניתוח שבו הוא יעשה לי את הדברים הבאים- 1.אורטסקופיה של הקרסול לטיפול ב OLT המדיאלי 2. שחזור רצועות לאטרליות של הקרסול. ממה שהבנתי ממנו החלמה מהתהליך זה היא ארוכה ולמעשה אהיה חודש מגובס , לאחר מכן חודש קיבוע ואז חודש של תחבושות והתחלת פיזיוטרפיה . אשמח לדעת עד כמה טיפול זה הוא טיפול מומלץ ואשמח לקבל דעות של רופאים אחרים באופן כללי

שלום רב במידה והתגלה פגם אוסטאוכונדרלי בעצם הטלוס (OLT, OCD), עם אי יציבות, אזי אכן מומלץ הניתוח שהמליצו לך. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול