בעיות בגידים בבהונות כף הרגל

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

04/10/2011 | 10:49 | מאת: דורית

בשל תלונות על כאבים עזים בבהונות, יותר משמאל, הופניתי לאולטרא סאונד ונמצא קרע 1 ס"מ בגיד FHL משמאל וקרע חלקי באותו גיד מימין, ובשני הצדדים התעבות של הגיד. הופניתי ל-MRI שטרם בוצע, ובינתיים הומלץ לי לקחת ארקוקסיה, בהסבר שמה שכואב זה הדלקת במקום ולא הקרע - שלא יתאחה. בינתיים הכאבים נמשכים. מה הטיפול האפשרי? ושאלה נוספת - לפני שהתחילו הכאבים התעמלתי כמעט מדי יום בפעילות ספורט מגוונת כמו ריצה, אירובי, קיק בוקס, עיצוב וכו'. איזו פעילות ספורטיבית מותרת כיום? (האמת היא שכואב לי אפילו בנעילת נעל סגורה והליכה רגילה) תודה

שלום רב היכן הקרע בגיד? האם מאחורי הקרסול? זהו איזור מועד לבעיות בגיד זה בעיקר אצל רקדניות. בעקרון כל ספורט שמכאיב לך לא ממש מומלץ כעת. פני לאורטופד כף רגל וקרסול לשקול טיפול בזריקה או בארטרוסקופיה. בנוסף יש לשלול זיז גרמי שגורם לקרעים אלו. בברכה ד"ר אלון בורג

09/10/2011 | 11:40 | מאת: דורית

תודה רבה על התשובה. הקרעים לא בקרסול אלא בבהונות. לפי פענוח האולטרא-סאונד:משמאל הודגם מעט נוזל יתר במפרק MPT הראשון. הגיד המישר תקין. הגיד המכופף FHL הודגם מעובה פרוקסימלית לססמוידים עם קרע לאורך - 1 ס"מ. מימין הודגמה התעבות של הגיד FHL עם שינויים היפואקגניים ללא היפרדות. האם ההתעמלות גרמה לכך? ואיך רצוי להמשיך בטיפול?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול