נקע בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

08/09/2011 | 18:01 | מאת: didi

שלום, לפני קצת יותר מחודשיים נקעתי את קרסול ימין תוך כדי משחק כדורסל. פוניתי למיון ע"י רופא שחשד לשבר ולאחר צילום שם נשלל שבר. התחלתי טיפול פיזיותרפיה פעמיים בשבוע מאז עם שיפור משמעותי בתפקוד אך עם מעט מאוד שיפור בכאב. בבדיקת אורתופד לפני שבוע נאמר לי שיש לי "אי יציבות קדמית ניכרת" והרופא ציין בע"פ כי מדובר בחשד לקרע של ה ATFL. האם אין מקום לבקש בירור נוסף כאשר רופא מעלה חשד שכזה בייחוד לאור הימשכות הכאבים ואי היציבות? מה הסיכוי לקריעה של רצועה ללא שבר ולמה לקח כל כך הרבה זמן לעלות את החשד? תודה מראש על התשובות

דידי שלום, קרע ברצועה קדמית צידית זה חלק מספקטרום של נקעים בקרסול. כלומר מדובר בנקע דרגה 2 (קרע חלקי) או 3 (קרע מלא). הטיפול הינו פיזיותרפיה ותומך קרסול כפי שאתה עושה. במידה ואין הטבה לאחר 6 שבועות אז יש אינדיקציה להמשך בירור נוסף כלומר בדיקה גופנית חוזרת והדמיות נוספות לפי הצורך. בברכה, ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול