כאבים בקרסול ימין

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

16/08/2011 | 11:34 | מאת: שי

ביום שישי האחרון נקעתי את הקרסול במהלך משחק כדורסל עם נעלי ספורט רגילות.. הופנתי למיון ביום ראשון עשו לי צילום רנטגן ואמרו לי זה לא שבר. הקרסול שלי נפוח משני צדדיו החיצוני והפנימי,ומתחת לנפיחות יש לי המטומות,אתמול התנפחה לי כול הכף רגל עד האצבעות ובקושי הזזתי את האצבעות במיון אמרו לי נקע רגיל אבל נקעתי את הרגל הרבה פעמים זה יכול להיות משו יותר חמור מסתם נקע?

16/08/2011 | 22:58 | מאת: דנה

שלום שי, ממש לארופאה, אבל - אם אתה אומר שנקעת פעמים רבות, ואתה יודע איך אתה מרגיש בנקע, וזה נראה לך כמו משהו שאינו רנקע "רגיל", כדאי להישאר עם היד על הדופק. תן לעצמך עוד כמהימים. נקע אמור לשפר את המצב מאוד בתוך שבוע עד שלושה שבועות אם אתה רואה שעד יום שישי אין שיפור במצב, או חלילה אפילו החמרה, גש שוב לרופאאורתופד, מוטב למומחהכף רגל וקרסול. ייתכן שישקרעשל רצועה, ייתכןמשהו אחר. אם אתהרואה נסיגה בכאב ובשטפי הדם - אתה בדרך הנכונה. בהצלחה ובריאות שלמה דנה

17/08/2011 | 19:33 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

כן. פנה לבדיקת אורתופד ולצילומים. בברכה - דר' טיטיון.

שי שלום נקע מוגדר כנזק של רצועות או גידים. הנזק כול להיות מתיחה, קרע חלקי , או קרע מלא. ככל הנראה יש לך נקע דרגה גבוהה יחסית, עם קרעים חלקיים לפחות. הטיפול עדיין הינו מנוחה, קירור מקומי, חבישה, ומעקב אורטופד בקופת חולים. כמובן שיכולות להיות גם אבחנות מפוספסות אחרות, כגון שברי תלישה, פגיעה בסחוס, פגיעה במפרק סינדסמוטי, ועוד. בברכה, ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול