כאבים ונפיחות לאחר שבר בקרסול(פטישונים)

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

03/08/2011 | 09:00 | מאת: יוסי

ד"ר שלום! אני בן 63 לפני שבוע (לאחר 9 שבועות בגבס)הורידו לי את הגבס משבר בקרסול(2 פטישונים)הרגל עדיין נפוחה ואני מרגיש כאבים באיזור הפטישונים.יש לי סד פלסטי להגנה על הפטישונים (כאשר אני הולך). אני מבצע פיזיוטרפיה בבית(אין מעלית ובעיית חולשת יד שמאל)(פעמיים היו אצלי). האורטופד רשם: פיזיוטרפיה הליכהPWB עם הליכון. האם זה התהליך וכמה זמן הנפיחות תמשך? מה זה אומר PWBתודה,יוסי.

יוסי שלום, שבר בקרסול המטופל שמרנית בד"כ גבס ל6 שבועות. לאחר מכן אפשר להתחיל לדרוך. ניתן להעזר בAIRCAST למניעת כאבים. נפיחות יכולה להיות גם עד שנה ויותר לשבר, ועד בכלל. לגבי PWB - ראשי תיבות של PARTIAL WEIGHT BEARING, כלומר דריכה עם נשיאת משקל חלקית (להעזר עם הליכון או מקל). בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול