שבר בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

26/07/2011 | 10:13 | מאת: נירה

שלום..ב-21 לחודש הורד לי גבס שהושם לי למשך 6 שבועות עם הנחייה לא לדרוך על הרגל(FX LATERAL MALLEOLUS-CLOSE RT? בצילום לפני הורדת הגבס נצפה איחוי טוב מאוד של השבר והודרכתי להתחיל ללכת תוך הסבר שהפיזיותרפיה הטובה ביותר היא הליכה,ואכן כך אני עושה, ביומיומיים ראשונים לא הרגשתי את כף הרגל עם תחושת עיקצוץ ונימול,הרגשה זו הוטבה במעט אך עדיין בדריכה על כף הרגל יש לי נימול בכריות האצבעות מלווה בכאב בעקב ,ברצוני עוד לציין שקיימת נפיחות באיזור העקב ותחושת צריבה בכף הרגל...במיוחד חלה החמרה מאתמול הרגל אדומה נפוחה וכואבת וכל זה מחמיר במיוחד כאשר הרגל במצב מאונך(עמידה,ישיבה,הליכה),שאלתי היא האם תופעה זו "נורמלית"?וזה הליך הריפוי..אודה לתשובתכם המהירה,

נירה שלום לאחר שבר בקרסול ישנה נפיחות שעוברת לאחר מספר שבועות ולעיתים נשארת נפיחות קלה. עצם הנחת הרגל והפעלתה לאחר קיבוע ארוך בגבס יכולה לגרום לנפיחות ושינויי צבע. במידה והתסמינים חמורים יש לשלול תסמונת CRPS - כאב כרוני איזורי עקב החבלה. פני לאורטופד שלך לבדיקה. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול