קרע בגיד TP בקרסול

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

25/06/2011 | 16:40 | מאת: שי

דר' ניכבד בן 45 לאחר שנה מתאונת עבודה של חתך בקרסול ולאחר הדמיה אובחנו את הדברים הבאים ציטות- הודגם קרע מלא של גיד TP עם רטראקציה של חלקו המרוחק -אינפריורית ל- MM עם GAP של 17מ"מ יש לציין שישנה הגבה מסויימת כרגע והיא חוסר אפשרות לעמוד על קצות האצבעות של רגל שמאל Uרגישות מידיאלית(לפי דיברי הרופא) לאורך מהלכו של גיד הTP . אני סובל מכאבים לאחר הליכה ממושכת הומלץ על ביצוע ניתוח TENDON TRANSFER מבקש לדעת מה ההשלכות מניתוח כזה הבנתי שההחלמה היא ארוכה מאוד אני עוסק בעבודה שדורשת יציבות ,שיווי מישקל והרבה תנועה של הקרסול האם יתכן מצב לחוסר יציבות ושיווי משקל מסויים עכב ניתוח שכזה? האם תיתכן הגבלת תנועה תמידית עכב הניתוח? מה בנוגע לרגישות פיזית באזור הניסור של העצם ומה בנוגע לרגישות בשינוי טמפרטורה עכבהברגים שנמצעים בקרסול? כמו כן הוצע לי (במידה ואחליט לא לבצע את הניתוח) מדרסים לתמיכה של הקשתות, האם מדרסים יכולים להחזיק את הקרסול מקריסה פנימה לאורך שנים וכך להימנע מניתוח בברכה

שי שלום הומלץ על ביצוע ניתוח TENDON TRANSFER - בניתוח משתמשים בגיד שכן FDP (מכופף את האצבעות) במקום הגיד שנחתך. בנוסף מומלץ אוסטאוטומיה - הסטת עצם העקב על מנת להגן על התיקון. לאחר מכן חודש וחצי עד 3 חודשים בגבס. לאחר מכן פיזיותרפיה הבנתי שההחלמה היא ארוכה מאוד - כמספר חודשים עד שמרגישים שיפור. אני עוסק בעבודה שדורשת יציבות ,שיווי מישקל והרבה תנועה של הקרסול האם יתכן מצב לחוסר יציבות ושיווי משקל מסויים עכב ניתוח שכזה? - בד"כ לא האם תיתכן הגבלת תנועה תמידית עכב הניתוח? - כמובן שתהיה הגבלת תנועה כלשהי. מה בנוגע לרגישות פיזית באזור הניסור של העצם ומה בנוגע לרגישות בשינוי טמפרטורה עכבהברגים שנמצעים בקרסול? - לא צריכה להיות בעיה ספציפית שם. כמו כן הוצע לי (במידה ואחליט לא לבצע את הניתוח) מדרסים לתמיכה של הקשתות, האם מדרסים יכולים להחזיק את הקרסול מקריסה פנימה לאורך שנים וכך להימנע מניתוח - לדעתי אין תחליף לניתוח בהנתן קרע מלא של הגיד. בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול