קואליציה והסתבכות מנקע

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

23/06/2011 | 01:29 | מאת: בר

בס"ד שלום רופא נכבד, אודה לך מאוד אם תוכל לענות על שאלתי. אני חייל ביחידה קרבית ואבקש לשמוע אם אפשר את דעתך לגבי פציעתי בקרסול ימין. הפציעה החלה בפעילות מבצעית בה התרחשה חבלה סיבובית בקרסול ימין לשני הצדדים, כאשר הצד הראשון שהסתובב היה מגובה של לערך מטר, ולאחר מכן כשניסיתי להמשיך ללכת גם לצד השני תוך כדי איבוד שווי משקל. בתחילה היה מדובר בנקע רגיל אך המצב השפר בקצב איטי ביותר, וכעבור חודש וכמה ימיםלאחר אורטופדים ומיונים רבים נשלחתי למיפוי עצמות בו אובחן מצב של " קליטת יתר במידה ניכרת בחלק מדיאלי של הקרסול ימין, עם מעורבות של המלאולוס המדיאלי וגם כן כנראה הטלוס. הממצא מתאים לטראומה עם שבר." לאחר מכן הופנתי למומחה כף רגל שנתן לי CT בו הוא איבחן : נמצא קואליציה בין הטלוס לקקנלוס פיברוטית בהיסתיידות הדלטואית לטלוס.כמו כן יש לציין שהנפיחות ירדה באופו ניכר אם כי נשארה מעט באזורי הפגיעה, כמו כם האזור צבוע בצבא כחלכל, ויש כאבים בהליכה מרובה, רגישות רבה באזור ממכות,וחסרים טווחים. רציתי לדעת מה דעת הרופא בקשר ל: א. חזרה לשירות קרבי. ב. אופן הטיפול המומלץ, ניתוח וכד'. ג. מה מותר לעשות?(הליכה וכד'). ד.האם הדבר אמור להוריד פרופיל. ה. האם הרופא חושב שיש אפשרות שאצליח לעשות קורס מכ"ים שכולל מאמץ פיזי רב בזמן הקרוב(חודש חודשיים). ו. מה לגבי פיזיוטרפיה. בתודה רבה מראש!

בר שלום א. חזרה לשירות קרבי - לא בטוח שתצליח, אלא אם כן תחזור למצבך הבסיסי טרם החבלה. ב. אופן הטיפול המומלץ, ניתוח וכד'. - תלוי. במידה ואין שיפור בפיזיותרפיה ניתן לשקול טיפול ניתוחי, בד"כ כריתה של האיזור הפיברוטי (הקואליציה) ג. מה מותר לעשות?(הליכה וכד'). - הליכה, שחייה, לפי יכולת. ד.האם הדבר אמור להוריד פרופיל. - בעקרון כן. ה. האם הרופא חושב שיש אפשרות שאצליח לעשות קורס מכ"ים שכולל מאמץ פיזי רב בזמן הקרוב(חודש חודשיים). - מסופקני. ו. מה לגבי פיזיוטרפיה. - ממליץ בחום בברכה ד"ר אלון בורג

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול