כאבים בזמן הליכה מאומצת

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

27/05/2011 | 14:50 | מאת: סטודנטית ספורטיבית

שלום דוקטור, לאחרונה התחלתי להרגיש כאבים בזמן הליכה מאומצת. יש לי פס קבוס בשתי הרגליים, ססמואיד לטרלי חצוי לשניים ברגל שמאל (לא התאחה משבירה לפני 3 שנים), אני לובשת מדרסים באופן קבוע. לאחרונה החלטתי להתחיל בהליכות מהירות בתדירות של כל 2-3 ימים לאורך של כ-40-60 דקות. בזמן הליכה מאומצת אני מרגישה כאבים באיזור הרצועות/גידים בצד הלטרלי של הקרסול שמתגברים במהלך ההליכה ולאחר כ-30 דקות הליכה פוחתים בהדרגה. הכאבים הם בעיקר ברגל ימין כאשר האיזור של הרצועה האנטריו-טאלו-פיבולרית נפוח. בזמן מנוחה - כאבים במתיחת כף הרגל לדורסיפלקשן ומתגברים בעת דורסיפלקשן+ אינברסיה (פנימה). 1. מה יכולה להיות הבעיה הגורמת לכאבים ומדוע היא התפתחה? 2. איזה טיפול תמליץ לי לקבל (מלבד בןגיי וחבריו)? 3. האם תמליץ על הפסקת הספורט (ההליכות המהירות)? תודה רבה ושבת שלום סטודנטית.

06/06/2011 | 15:22 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

לצורך מתן תשובה לשאלתך יש צורך בבדיקה אורתופדית מסודרת ובחינת בדיקות עזר. פני לבדיקת אורתופד באזור מגורייך. 1. מה יכולה להיות הבעיה הגורמת לכאבים ומדוע היא התפתחה? 2. איזה טיפול תמליץ לי לקבל (מלבד בןגיי וחבריו)? 3. האם תמליץ על הפסקת הספורט (ההליכות המהירות)? בכל מקרה ללפי התאור, הליכה זה לא הספורט שלך... נסי אופני הרים. יותר בריא והרבה יותר כייף. בברכה - דר' טיטיון

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול