מזותרפיה

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

19/02/2011 | 21:56 | מאת: דניאלה

הרופא אבחן לי פלטנר פסאיטיס. האם ניתן כטפול לעשות מזותרפיה ואם כן איזה סוג זריקות. האם ניתן להזריק וולטרן עם פלקסין והאם זה עדיף על ארקוקסיה?

20/02/2011 | 11:24 | מאת: יעקב חיים וינברג

שלום דניאלה מדובר בדורבן העקב. הטיפול ב"דורבן" הוא הדרגתי ונעשה בכמה היבטים. לעיתים, תספיק רק שיטת טיפול אחת ולעיתים יהיה צורך לשלב ביניהן: 1. ביצוע פיזיותרפיה במטרה להגמיש את הרצועה הפגומה. לכך יש לצרף עיסוי עצמוני של העקב לפחות פעמיים ביום- בבוקר ובערב. 2. שימוש במדרסים שיתנו תמיכה לקשת האורכית ויספקו משטח רך לדריכה עבור העקבים. 3. מתן טיפול תרופתי נגד הדלקות והכאבים. אצל כ- 80% מהסובלים מהמחלה, הטיפולים שהוזכרו יאפשרו החלמה מלאה. בקרב ה- 20% הנותרים ישנה האפשרות של טיפול על ידי מתן סטרואידים בהזרקה לעקב בצירוף טיפולים פיזיותרפיים, מדרסים וכו'. חולים בהם ניסיונות הטיפוליים השמרניים לא עזרו קיימות מספר אופציות נוספות כגון טיפול בגלי הלם וסיוע של הרפואה האלטרנטיבית. בברכה יעקב וינברג

25/02/2011 | 08:31 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

מזוטרפיה משתמשים ברפואה אסטתית. אין קשר למחלת פאסאיטיס פלאנטארית. בברכה - דר' טיטיון.

12/10/2011 | 13:46 | מאת: סיג

ממש לא נכון מזוטרפיה זו תרפיה מומלצת לדורבן.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול