גיד TP

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

20/12/2010 | 23:34 | מאת: מיקי

שלום רב, ד"ר טיטון מזה חודשיים שאני סובלת מאד מכאבים איומים, לרוב גם כדורי משכחי כאבים לא עוזרים. אובחן אינסרציה של גיד TP, הומלץ ועושה הכל פיזיוטרפיה גלים קצרים , התאימו לי מדרסים בלחץ כף הרגל לתוך קופסא עם ספוג לקבלת מצב הרגל בגבס, ונעלים גבוהות שעדיין לא קניתי כי קשה לי להחליט מה נכון וטוב, סוליה קשיחה כמו בנעל לטיולים ( כדוגמת טימברלנד ?) או נעלים גבוהות להליכה מעור כפפה שהן יותר אסטטיות? השאלה העיקרית , האם מתיחת הגיד יכולה להרפא ולחזור למצב שהיה לפני המתיחה? הפיזיוטרפיה 5 טיפולים בנתיים לא שיפרו בכלל המדרסים חזרו לתיקון עקב כאבים, וגם עכשיו די מרגישה בליטות המדרס בכף הרגל ( ימין ) ברגל שמאל המדרס נהדר כאילו אין מדרס ועוד שאלה? האם אני אמורה להרגיש כך גם ברגל ימין הכואבת? או בגלל הבעיה מרגישה אי נוחות וכאבים לאחר שעה הליכה מה עוד יכול לרפא? לעזור? להוציא אותי מהמצב הנורא הזה, אני ממש מיואשת. ( שמעתי על גלי הלם זה יחזיר המצב לקדמותו? ( זה קרה לי בטיול הליכה ואני בת 66 ) בתודה מיקי

28/12/2010 | 13:36 | מאת: ד"ר יחזקאל טיטיון

סוליה קשיחה כמו בנעל לטיולים ( כדוגמת טימברלנד ?) או נעלים גבוהות להליכה מעור כפפה שהן יותר אסטטיות? - הנעל צריכה לתת תמיכה פנימית טובה ולהתאים בנוחות למדרסים. השאלה העיקרית , האם מתיחת הגיד יכולה להרפא ולחזור למצב שהיה לפני המתיחה?- יכול לשפר את המצב. הפיזיוטרפיה 5 טיפולים בנתיים לא שיפרו בכלל האם אני אמורה להרגיש כך גם ברגל ימין הכואבת? - במידה והמדרס מפריע ומכאיב יש לבצע תיקונים. מה עוד יכול לרפא? לעזור? ( שמעתי על גלי הלם זה יחזיר המצב לקדמותו? - אפשר לנסות גלי הלם, אפשר לנסות הזרקה עם קורטיזון וקיבוע בגבס מספר שבועות ואם אין בריריה - ניתוח. בברכה - דר' טיטיון.

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול