צריכה עזרה/מנסה להבין את הבעיה הבסיסית

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

29/09/2018 | 15:17 | מאת: פנינה

הי אני בת 30. בין כל הפגישות עם רופאים כתבו קיצור של גיד אכילס(שני ס"מ) ונוקשות של קרסול ימין- האם שני אלה לבד יכולים להיות הסיבה לקושי בהליכה?שני אלה וירידה בתחושה? הרקע:לפני 10 שנים שבר בקרסול ימין - שבלשון המעטה לא טופל בזמן או בטיפול המתאים די הרבה זמן. בשלב מסוים (ולתחושתי בעיקר כי לא ידעו מה לעשות איתי) מישהו כתבCRPS ומאז ההתייחסות היא בעיקר לכאבים למרות אמירות ברורות מצידי שהכאב הוא לא הבעיה העיקרית מבחנתי.. עד לפני שנה הצלחתי יחסית לעשות מאמצים(כואב אבל אפשרי- כשחלק מהדברים נעשים בעידוד הרופאים עם חבישה(בעיקר ברכיות) או בדרכים עוקפות בעיה- לדוגמה:סולם באמצע טיול אפשר לעלות עם הברך אם הקרסול לא משתף פעולה). בערך אחת לחודש היו לי יומיים שהרגל לא משתפת פעולה בכלל - וכדי להתעלם ממנה להמשיך לתפקד יש משככי כאבים חזקים. אחת לשנה בלוק בגב והמצב החזיק בערך באותו מצב בשנים האלה(הדרדרות מאוד קטנות).. בגלל הדרדרות של בעיות רפואיות אחרות- אני מזה כחודש ללא משככי כאבים חזקים.. ומזה יותר משנה בלי הבלוק בגב.. ב-4-5 חודשים האחרונים קורה משהו מוזר רגל ימין פשוט לא בשלטתי יותר- מרעידות ועד מצב שאני הולכת והרגל מחליטה שנמאס לה ואני מוצאת את עצמי על הרציפה במפתיע(יום בשבוע לפחות שהרגל פשוט מושבתת). יד ימין- אם אני עושה את הטעות להחזיק משהו ביד ימין בלי שיד שמאל תחזיק גם זה יעוף בלי שאני אבין שזה עומד לקרות. זה נכון גם על דברים לא כבדים במיוחד כמו בקבוק של שמפו. קניתי סמארטפון קטן יותר בגלל זה כי זה פשוט עף לי מהיד כמה פעמים ואני מתקשה מאוד להקליד במכשיר הרגיל .. זה הפך להיות משהו שלוקח המון זמן.. מחשב נייד הוחלף גם הוא לעבה יותר כי לא הייתי מסוגלת להקליד. בצד שמאל אני יודעת כשהיד או הרגל עומדים לגרום לתקלות כאלה וזה קורה פחות . בנוסף יש שינוי בתחושה זה מפריע בעיקר בידיים ובכף רגל ימין . מבחנת כאב זה בעיקר ברך ימין ואם אני מקלידה כמה דקות (כמו עכשיו אז מפרקי כפות הידים). נייסתי לפנות לרופאים .. ובנתיים אין הרבה מה לעשות הופנתי לכל מיני מקומות וכל מיני דברים- אבל גם התשובות שקיבלתי מאוד מגוונות. רופאה שרשמה את הקיצור גיד אכילס: נסתה להגיד שזה כי אני לא דורכת - אמרתי והוכחתי לה שהיא טועה- יש נוקשות כשאני תחילה ללכת אחרי כמה דקות ישיבה - וזה לוקח זמן עד שכף הרגל מגיעה לרציפה- אני לא מרגישה את זה ולכן אם לא הסתכלתי אין לי מושג אם כף הרגל לא כולה על הרציפה(אני הולכת טוב יותר כשהחלק התחתון של רגל ימין לא משתתף-יש לי ציוד שמאפשר את זה לימים שאני לא יכולה לקום בגללה אני הולכת עם הציוד הזה פי שתיים יותר רחוק והרבה יותר מהר ויציב...)כן הסברתי בפיזיותרפיה את הנקודה הזאת ואמרתי שאני הרבה פעמים שמה לב שהרגל נתקעת בריצפה או במדרגות- הבנת שזה מה שקורה אחרי מספר לא מבוטל של תאונות. אני מחפשת פתרונות בכל דרך אפשרי כולל שעות של סיכומי מאמרים וספרים של רופאים.. אשמח לעזרה.

שלום רב לפי תיאורך מדובר בבעיה מורכבת ביותר, שלא מוסברת כלל על ידי השבר בקרסול או בעיה ספציפית בקרסול, אלא בעיה נוירולוגית חמורה יותר שיש לבררה. לדעתי הקרסול הינו תוצאתי לבעיה ולא גורם לה. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול