עזרה בפענוח תוצאות סיטי בקרסוליים

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

03/09/2018 | 13:00 | מאת: אהד לוי

שלום רב, לאחר פציעה (ומספר פציעות בעבר) בקרסוליים, הופניתי לסיטי ולהלן התוצאות. אשמח לשמוע המלצה כיצד להמשיך מכאן.. תודה רבה. להלן ממצאי סריקה טומוגרפית ממוחשבת של קרסוליים וכפות הרגליים: הבדיקה בוצעה בחתכים אקסיאלים עם שחזורים במישורים קורונלים וסגיטלים, ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת הבדיקה : מצב לאחר אירוע חבלתי. ממצאים : הודגמה אוסטאוכונדרומה באורך עד 36 מ"מ, ממוקמת באספקט הלטרלי של המטאפיזיס הדיסטלי של הטיביה השמאלית - סדרה 2 חתך 46 וסדרה 603 חתך 45. הודגם שבר קטן באספקט לטרלי דיסטלי של הפטישון הלטרלי של קרסול שמאל - סדרה 601 חתך 286. פסגות הטלוס הודגמו שמורות דו צדדי. מודגם גופיף עצם דגנרטיבי בתוך הסיבים של רצועת הדלטואיד של קרסול ימין. הודגם עיבוי וחוסר סדירות של רצועת ATFL מצד שמאל, חשוד לקרעים ברצועת ATFL מצד שמאל.

שלום רב מדובר במצב לאחר חבלה סיבובית (נקע) של הקרסול. יש קרע ברצועה הצידית. שאר הממצאים אינם רלוונטיים. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול