החלמה מניתוח לתיקון קרע בגיד אכילס

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

05/05/2018 | 07:31 | מאת: החלמה מניתוח לתיקון קרע בגיד אכילס

אני בת 55, פעילה ספורטיבית כתחביב. קרעתי את גיד אכילס במהלך אימון כדורעף, ועברתי ניתוח לתיקון הקרע לפני כשבועיים. מאז אני עם חצי גבס השומר שלא תהיה מתיחה בגיד, ללא דריכה. נאמר לי שהמשך ההחלמה הוא שבמהלך ארבעה וחצי שבועות נוספים ישנו לי את זוית הגבס, למתיחה הדרגתית של הגיד, אבל שלא אוכל לדרוך על הרגל כל התקופה, מאחר ובניתוח הגיד נמצא חולה ורפוס וצריך לא לסכן אותו בקריעה נוספת. שאלתי - האם אכן זו הדרך המומלצת להחלמה, בהילקח בחשבון שארצה להמשיך בפעילות ספורט? האם אי הדריכה הממושכת לא תקשה על השיקום אחרי הורדת הגבס? תודה רבה

שלום רב יש לבצע את הנחיות המנתח, כיוון שבניתוח ניתן לראות את איכות הגיד. אי דריכה לא תפגע בהחלמה לטווח ארוך. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול