כאבים בכף רגל- מורטון נוירומה, דורבן, דלקות

דיון מתוך פורום  אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול

28/05/2017 | 20:18 | מאת: סיון

שלום רב, לפני כעשר שנים עברתי ת.ד שבעקבותיה עברתי ניתוח לשחזור רצועת acl בברך ימין. השתקמתי וחזרתי לפעילות, אך נותרתי עם כאבים במאמץ ובעמידה ממושכת בעיקר בחלק האחורי של הברך. בשנה שעברה בחודש התשיעי להריון, החלו לי כאבים ותחושת שריפה בכף רגל ימין, שלאחר חודשיים אובחנו המורטון נוירומה. אם כל זה לא מספיק גם נקעתי את הקרסול בצורה חמורה ביותר וכל הרגל פשוט היתה מושבתת. אני בת 33 נמרצת ופעילה וממש מדוכאת מהסיטואציה שנוצרה. ניסיתי דיקור, פיזיותרפיה, טיפות באך ואפילו זריקת קורטיזון (הנקתי כך שניסיתי להמנע מתרופות) ללא הועיל וללא הקלה. רק אם נועלת נעלי ספורט יש הקלה בכאב ורק לאחרונה הוספתי גם מדרסים שמקלים על הכאבים. (אחד המטפלים גם אמר לי שיש לי דורבן...) מידי מספר ימים מתפתחת לי דלקת וכל פעם במקום אחר בכף הרגל הקדמית העליונה (בחיבור עם השוק), או בברך, ברמה שאינני יכולה לדרוך, וזאת אם הלכתי עם כפכפים או התאמצתי בלי נעלי הספורט. הפסקתי להניק על מנת לטפל בעצמי בכל האמצעים האפשריים ואני באמת לא יודעת מה לעשות. יש לי תור לאורטופר רק עוד חודש ורוצה ייעוץ מקיף ונראה לי גם פרטי. מה דעתכם? האם המצב הזה יכול לעבור? האם אי פעם אוכל לנעול נעליים רגילות? מה כדאי לעשות? עם מי להתייעץ שיכול לתת לי מענה משולב לברך ולכף הרגל? אודה לכל טיפת סיוע. סיון

שלום רב נשמע כמו מקרה לא פשוט. יש לפנות לאורטופד כף רגל וקרסול לטיפול ואבחון בבעיית הנוירומה אם אכן מדובר בנוירומה. יש לבצע בדיקת סונר מכוונת. בברכת רפואה שלמה ד"ר אלון בורג DR.ALON-BURG.CO.IL

28/05/2017 | 20:44 | מאת: סיון

אובחן לי מורטון נוירומה בבוהן 3. האם זה יכול לעבור? האם אתה יכול לתת לי קצת יותר פרטים מניסיונכם?

מנהל פורום אורתופדיה - בעיות כף רגל וקרסול