קרוהן - דחוף

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

25/08/2005 | 13:16 | מאת: ענבל

שלום, בעלי, בן 32, חולה קרוהן מזה 7 שנים.ביום שגילו את המחלה, הוא אושפז לתקופה ארוכה וטופל בפנטסה. לצערי, הוא החליט להפסיק את הכדורים על דעת עצמו. ניסינו רפואה אלטרנטיבית (רפלקסולוגיה), חלב נאקה שהוא החליט להפסיק גם אותו (לא היה לו טעים), אך לצערי מיצינו הכל. הוא לא מוכן ללכת לרופא מזה 6 שנים, לא מוכן לעשות בדיקות דם. לצערי, מצבו לאחרונה (מזה כחצי שנה) מתדרדר, מוריד במשקל, משלשל, עצבני וכמובן כאבים שלא פוסקים. כל ניסיונתיי לשכנעו ללכת לרופא או לבדיקות עלו בתוהו. אני מיואשת ואין לי מושג כיצד לפעול. שאלתי היא, אם יש פתרון "טבעי" לעזור לו, מה הסיכון בכך שהוא מתעלם מהמחלה ולא מוכן לעשות כלום על מנת להפסיק לסבול. אם יש רופא או מרפאה מומלצת באזור גוש דן-ת"א, אני אשמח לשמוע. המון תודה והמשך יום טוב, ענבל

26/08/2005 | 16:14 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ניתן כמובן לעזור לחולה שאינו מוכן לעזור לעצמו. הסיכון בחוסר טיפול הוא שהחולה עלול לסבול מתופעות קשות של תת תזונה וכן חסימות מעי, התנקבות של המעי וזיהום שיאלץ אותו להגיע לניתוח דחוף. עליו להבין שהוא מסכן את חייו וכי קיימות היום תרופות רבות ואפקטיביות לטיפול במחלה. חשוב להזהר מכל הטיפולים ה"טבעיים" במיוחד אם הם גורמים להפסקת הטיפול הקונבנציונלי ולסיכון החולה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול