ברזל ועצירות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

29/07/2005 | 11:41 | מאת: avi

שלום ברצוני לדעת מדוע לקיחת גלולות ברזל גורם לעצירות הודה לכם על תשובתכם ברמה רפואית מקצועית אבי

05/08/2005 | 22:30 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ידועה לי הסיבה המדוייקת מדוע תוספי ברזל גורמים לעצירות ולא מצאתי על כך מידע רפואי מבוסס. העובדה היא כי חלק מהאנשים מפתחים עצירות בלקיחת ברזל ובמיוחד תכשירים בהם הברזל קשור לסולפט. תכשירים בהם הברזל קשור לגלוקונט גורמים פחות בעיות עיכול וכן אם התרופה נלקחת עם האוכל (אם כי קיימת ירידה מסויימת בספיגה). נטילת תכשירי הברזל יחד עם בשר או מזון המכיל ויטמין C מגבירה את הספיגה בעוד מוצרי חלב וסידן מקטינים את ספיגתו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול