בעיות בעיות ובעיות . . .

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

28/07/2005 | 02:48 | מאת: נמאס לחיות !!!

שלום רב , טוב אז ככה אני בן 18 וחצי ואני סובל כבר מגיל 16 בערך מכל מיני דברים מוזרים במערכת העיכול . אני זוכר שהייתי בן 16 בערך היו לי ממש כאבי בטן חזקים שנמשכו כמה שניות ואז הפסיקו גם סבלתי מעצירויות ומשום מה לפעמים איני מרגיש כל צורך לרוקן את מעיי ... כיום בגיל 18 כבר אין לי שום כאבי בטן ... אבל יש לי בעיות אחרות דבר ראשון אני מרגיש שאיבדתי את הצורך להיתרוקן אוליי כי פעם היתאפקתי לפעמים ולא רק זה כל הזמן שאני הולך לעשות את צרכיי אני מרגיש תמיד שלא הכל היתרוקן וזה ממש מפריע לי ואני כבר לא יודע מה לעשות בנוסף לכך היציאות שלי בכלל לא סדירות אני עושה מתי שאני מרגיש שיש לי ולפעמים פשוט מתי שבא לי . . . וכמו שאמרתי הבעייה המרכזית שלי היא שאיני מרגיש התרוקנות מלאה אני כבר לא יודע מה לעשות נימאס לי כבר מהחיים האלה אני לא מבין למה דברים כאלה צריכים להפריע אני פוחד שיש לי סרטן כי שמעתי שזה חלק מהסיפטומים אני מרגיש כמו הכבשה השחורה של המשפחה כולם אצלנו בריאים ושישארו בריאים ורק אני יצאתי מזל נכס !!! לא רק זה גם אני מרגיש שיש לי בעיות בשלפוחית השתן ואני בטוח שזה קשור אחד לשני כי אני מרגיש גם שהשלפוחית שלי לא מיתרוקנת לגמרי ואין לי מושג למה בקיצור אני לא יודע למה בכלל נולדתי ?!? אני רק סובל בזמן שאני רואה את חברים שלי צוחקים ושמחים ואני לא מבין את זה ושואל את עצמי כל הזמן למה , למה אני ?!? טוב אני שמח שיכולתי להוציא קצת את מה שיושב לי על הלב , אני מקווה שתוכל להרגיע אותי ולהגיד מה לעזעזל קורה איתי ?!?

28/07/2005 | 18:16 | מאת: אביהו

כל כך מוכרת לי הרגשתך!!! אני בן 21, ואני זוכר שהייתי בגילך, כל החברים היו צוחקים וכו' ואני הייתי צוחק בכח, כל הזמן טרוד במחשבות, על מצב בריאותי. בעצם עד היום זה ככה... רק שאחרי שאתה סובל כ"כ הרבה זמן.. מכל בעיות העיכול המעצבנות, אתה חייב לבסוף להמשיך בחיים רגילים,למרות שיש את הכאבים החדים שאלה שעוברים מהר (גזים), תחושת החוסר התרוקנות אחרי הפיפי.. מן עצירות פיפי כזו, זרימה לא טובה קצת נכון?? ולמרות כאבים בטן, שלשולים, עצירויות וכו'... למרות הכל חמוד, הגעתי למסקנה שצריך לצחוק, לא לפחד מסרטן, איידס, עגבת או חזרת... פשוט לנסות לקבל טיפול רפואי בצורה מאוזנת ונורמלית יחסית למצבך כמובן. לא לחשוב על סרטן, כי זה לא נגמר!!! היום אתה שומע משהו על סרטן, מחר אתה שומע משהו על איידס וכך הלאה. הייתי בסרט הזה!!! זה סיוט!! עצה שלי, אל תמשיך ככה, תנסה לשכוח או להדחיק הצידה את הבעיות.. אחרת רק תשתגע! תאמין לי.. אתה לא הכבשה השחורה ואל תכנס לסרטים, יש הרבה אנשים שסובלים מתחושות שונות, כואבות יותר או פחות, מטרידות יותר או פחות, ואין מה לעשות.. גם אני לפעמים שוקע בשאלות כמו.. למה אני? מה עשיתי רע.. או מחשבות כמו.. אני אדם טוב, עוזר לכולם, טוב עם כולם למה זה מגיע לי? וכן.. לפעמים.. אתה שומע אותי אומר שנמאס מהחיים המזורגגים האלה.. זה מעצבן, מעיק ומתיש פיזית ונפשית כשאתה לא בריא כמו פעם. אביהו

28/07/2005 | 23:15 | מאת: בעיות בעיות ...

תודה על העידוד . . . אבל אני לא חושב שאני צריך להדחיק את הבעיות שלי זה לא הפיתרון אני צריך להיתמודד איתם אבל אין לי את האומץ לעשות את זה , אני מקווה שיבוא היום שיהיה לי את האומץ ואני יוכל לעשות את זה למה יכול להיות שאני סתם מכניס את עצמי לתסביכים ואין לי משהו רציני (אני לפחות מקווה) בנתיים אני לא יודע מה לעשות עם עצמי ואני לא מבין איך ילד בן 18 צריך לחשוש ולדאוג ומבעיות יש מישהו מבוגר בן 80 אין לי מושג למה ?!? אני עדיין מחכה לתשובה מהדוקטור ומקווה שהוא יוכל להאיר את עיניי קצת ולהגיד לי במה מדובר אוליי.

05/08/2005 | 14:56 | מאת: ד"ר אייל גל

ראשית, נראה לי שאתה לוקח את הבעיה קצת מחוץ לפרופורציה. האם בגלל בעיית התרוקנות לא שווה לחיות?? הסיכון לסרטן המעי הגס בגילך הוא קרוב לאפס. אני רואה כל יום אנשים עם בעיות הרבה יותר קשות כולל סרטן והם רוצים לחיות ומתמודדים עם המחלה אז קודם כל קח את עצמך בידיים ותפסיק לרחם על עצמך. אנשים צעירים רבים סובלים מבעיות עצירות עקב תזונה לא נכונה והתאפקות מללכת לשירותים בגלל חוסר זמן. עליך להתיעץ קודם כל עם רופא המשפחה ועם דיאטנית ולשמור על הרגלי אכילה ויציאה נכונים ואם אין שיפור לפנות לרופא גסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול