חדשות לגבי קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/07/2005 | 07:57 | מאת: דפנה

למרות שאין ספק לגבי יעילותה של קולונסקופיה פולשנית, הן מבחינת דיוק והן מבחינת היכולת ליטול ביופסיות ואף לבצע פעולות כירורגיות כגון כריתת פוליפים במעי הגס, מסתבר שקולונסופיה וירטואלית יעילה מאוד באבחון ממצאים מחוץ למעי הגס, בחלל הבטן, שלא אובחנו קודם לביצוע הבדיקה: איתור סרטן בכליה, אנוריזמות (מפרצות) למשל. למתעניינים בנושא, מצ"ב קישור לכתבה ב-Science Daily: http://www.sciencedaily.com/upi/index.php?feed=Science&article=UPI-1-20050726-17493500-bc-us-colonoscopy.xml חשבתי שמן הראוי להעלות זאת כאן ואין לי כל אינטרס אישי כמובן (אני עצמי עברתי פעמיים את הפרוצדורה באופן פולשני).

30/07/2005 | 12:13 | מאת: ד"ר אייל גל

צריך לזכור שבכל בדיקת הדמייה ניתן לגלות ממצאים שאינם רלבנטיים לבעיה בגללה נשלח החולה לבדיקה. אמנם ייתכן שבחלק מן המקרים נמצא ממצאים חשובים אך בחלק גדול מוצאים ממצאים מחוץ למעי שאינם בעלי חשיבות קלינית אך מעוררים דאגה אצל החולה ומביאים לסדרת בירורים מיותרים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול