יעוץ בנושא איבוד דם בכמויות ויציאות בצבע זפת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/07/2005 | 01:37 | מאת: אמילי

אבי בן 74 חולה סרטן המעי הגס וחולה לב. בזמן האחרון יש לו כאבים חזקים בבטן העליונה, רמת ההמוגלבין שלו נמוכה ויש לו יציאות בצבע זפת, לפי מדובר בדם מת שהוא מאבד בכמויות גבוהות. נותנים לו בכל יום בין 4 ל-6 מנות דם. הוא עבר כבר 4 פעמים בדיקת גסטרו (דרך הפה ודרך פי הטבעת) אך לא נמצאו ממצאים המעידים מאיפה הוא מאבד את הדם. התוצאות מראות כי מערכת העיכול תקינה. אבי מאושפז כרגע בגלל שהבעיה החמירה בנוסף ליציאות בצבע זפת יוצא גם דם טרי אך הרופאים אינם יודעים בוודאות מאיפה הבעיה. הם משארים ששיש לו דלקת בקיבה אך הם לא יודעים בוודאות. רציתי לדעת האם יש בדיקות נוספות שניתן בהם לגלות מה הגורם לאיבוד הדם ,כאבי הבטן והיציאות בצבע זפת. אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם, תודה מראש

23/07/2005 | 01:06 | מאת: ד"ר אייל גל

מדובר כנראה בדימום מאזור המעי הדק שאינו מתגלה בבדיקות הרגילות. הבדיקה המומלצת היום במקרים אלו היא בדיקת הקפסולה האנדוסקופית (גלולה המכילה מצלמת וידאו זעירה ונבלעת ע"י החולה) שיכולה לאתר דימומים במעי הדק. הבדיקה אינה נמצאת בסל השירותים. ד"ר גל

25/07/2005 | 02:26 | מאת: אמילי

ד"ר גל שלום. ראשית, תודה על תשובתך. את הבדיקה הזו עשו לו כבר ועדיין לא הצליחו לגלות את מקור הדימום. משערים שהדימום קורה כתוצאה מדלקת באיזור הבטן העליונה. המליצו לנו על ניתוח שיצביע בוודאות על מקור הדימום אבל בשל העובדה שאבי חולה סרטן וחולה לב הסיכוי לשרוד את הניתוח לדברי הרופאים הוא נמוך מאוד. האם יש פתרונות נוספים? כמו כן, שמעתי ממישהי בבית החולים על בדיקה שנקראת אנגאוגרפיה או משהו דומה שעשו לאמא שלה במקרה דומה והצליחו למצוא את מקור הדימום. האם מוכר לך שם הבדיקה? בתודה, אמילי.

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול