מעי הרגיז

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/07/2005 | 16:01 | מאת: מרים

יש לי בעיה !!! -אני סובלת מהמעי הרגיז ולא מצליחה להיפטר מהמחלה הזאת !!! -כמו כן, הייתי בבית חולים ושם אמרו שיש לי בעיה עם ה"מעי הרגיז" - הייתי רוצה לדעת האם יש דרכי טיפול ,תרופות, רופאים בסביבתי (אני גרה באור-יהודה), אשמח אם תחזירו לי חוות-דעת בנושא או פיתרון לבעייתי.

18/07/2005 | 16:07 | מאת: ליהי

ברוכה הבאה למועדון!! - למיטב ידיעתי - אין דרך "להיפטר מהמחלה", אבל (!!!!) את צריכה למצוא את דרכייך בחיים, על מנת לצמצם את הסימפטומים.. גם אני סובלת מזה, אבל עם מעט פעילות גופנית בריאה, אוכל מתאים והכי חשוב ר-ו-ג-ע, זה יכול לצמצם את הסימפטומים ולאפשר חיים... המון בריאות!

19/07/2005 | 11:33 | מאת: סטג'ר לרפואה

שלום מרים, תסמונת המעי הרגיז (Irritable Bowels Syndrome או IBS) הינה תופעה כרונית אשר נמצאת בתקופות רגיעה ובתקופות התלקחות של המחלה.היא מוחמרת עקב מצבי לחץ. קיים מגוון רחב של טיפול תרופתי, כגון: - קולוטל - תרופה המרפה את השריר החלק של מערכת העיכול - פפברין או ספסמלגין לטיפול בכאבי הבטן. - אימודיום, סטופיט להקלה על השילשולים במידה וקיימים. - מודל - זוהי תרופה הניתנת למצבים פסיכוטיים טבל ניתנת גם לטיפול בתסמונת המעי הרגיז. כמו כן, מאוד חשוב להקפיד על תזונה מתאימה, כגון: להרבות בתזונה עתירת סיבים, להימנע ממוצרי חלב במידה והם גורמים לשלשולים או כאבי בטן. לפעמים טיםול נפשי יכול להועיל או תרופות הרגעה. כל רופא המומחה לגסטרואנטרולוגיה מסוגל לטפל בתסמונת המעי הרגיז. תרגישי טוב.

21/07/2005 | 19:42 | מאת: תמי

למצוא את האיזון התזונתי והאיזון התרופתי שיביא להקלת הסימפטומים, ולקוות לטוב

23/07/2005 | 10:54 | מאת: ד"ר אייל גל

מסכים עם כל מילה ותודה לסטז'ר על העזרה. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול