קרון ויחסים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

18/07/2005 | 13:21 | מאת: ש

1. האם מחלת הקרון מדבקת? אם כן, באיזה דרך נדבקים? 2. האם יש בעיה בקיום יחסי מין לא מוגנים בעת המחלה? 3. האם יש סיכון לעובר או בעיות בפיריון בעקבות זאת? לגבי כל השאלות, מדובר במקרה שהבעל הוא החולה ולא האישה.

18/07/2005 | 18:56 | מאת: משה

למודאגת .. מחלת קרון אינה מחלה מדבקת בשום צורה . בנושא הפריון תלוי באיזה תרופות משתמשים .סטוראידים מורידים מאיכות הזרע .בכל מקרה עדיף להתיעץ עם רופא מהתחום .ושנהיא בריאים .

23/07/2005 | 01:28 | מאת: ד"ר אייל גל

לא ניתן להעביר קרוה'ן ביחסי מין או בכל דרך אחרת, לא מדובר במחלה מדבקת. אין בעיה בקיום יחסים בין בני זוג קבועים, יחסי מין מזדמנים לא מוגנים אינם רצויים גם באנשים בריאים. אין סיכון לעובר אם הגבר חולה אך יש שכיחות מוגברת של המחלה בצאצאים של חולים. בחולים המטופלים באימוראן או פורינטול עלולות להיות בעיות פוריות ובחלק מן המקרים יש להפסיק הטיפול כ 3 חודשים לפני נסיונות הפרייה בחולים יציבים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול