קרוהן והריון.

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

17/07/2005 | 00:59 | מאת: גלית

שלום. רציתי לשאול מהם הגורמים שיש לבדוק ולקחת בחשבון לפני כניסה להריון אצל חולת קרוהן? כגון בתחומי תזונה ותרופות, למשל האם ישנן תרופות נגד צרבת שמתאימות להריון? אני גם ככה לוקחת עכשיו כדורים לצרבת. כמה זמן יש להיות במעקב גסטרו לפני כניסה להריון? והאם יש ליידע במיוחד את רופאת הנשים שלי (מעבר לזה שאני חולה בקרוהן)? תודה גלית

18/07/2005 | 08:56 | מאת: .

גלית שלום. אני חולת קרוהן מזה כ-8 שנים. נכנסתי להריון שני כאשר הייתי חולת קרוהן,כאשר המחלה היתה פעילה, מצבי החמיר מאד בזמן ההריון והייתי מאושפזת מס' פעמים עד הלידה עקב עליות חום מרובות וכמובן שהייתי בשמירת הריון מחודש חמישי. עצתי היא לעדכן את רופא הגסטרו בכך שאת מעונינת להכנס להריון על מנת שהוא ימליץ לך מתי הזמן הנכון לכך מבחינת הקרוהן.

22/07/2005 | 23:09 | מאת: ד"ר אייל גל

רצוי להיות במעקב סדיר של רופא גסטרו גם בלי קשר להריון וכמובן גם לפני הכניסה להריון. יש לעבור על הטיפול התרופתי ולהפסיק תרופות לא רצויות (מטוטרקסט למשל) אם כי רב התרופות בשימוש בקרוה'ן בטוחות בהריון. רצוי שהמחלה תהיה ברמיסיה בתחילת ההריון ותחת טיפול קבוע, לבדוק רמות ברזל, B12 וחומצה פולית ולהשלים חסרים. צרבות נוטות להתגבר בהריון וניתן להשתמש בסותרי חומצה ובמקרים קשים יותר גם תרופות כמו פמוטידין ולוסק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול