צליאק

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/07/2005 | 09:19 | מאת: איריס

שלום לפרופ' ניב, אני מוגדרת כרגישה לגלוטן. התופעה אינה מוגדרת כמחלה, אך דורשת טיפול הולם במזון אותו אני צורכת. לצערי ולמרות שהנושא תופס מודעות בישראל, המוצר היחידי שמקבל סיבסוד בארץ הוא קמח ללא גלוטן בשם מרמולייט. (אשר לא מקבל ציון גבוה בטעמו) בכל מדינה מתוקנת אנשים הרגישים לגלוטן, מקבלים כחלק מסל הבריאות מוצרים מסובסדים, או הנחה משמעותית, החזרים וכד. ידוע לי שאם לא אשמור על מזון ללא גלוטן אהיה חשופה לאפשרות של סרטן המעיים, ותופעות לא נעימות עקב אי ספיגת המזון. שאלתי היא מדוע לא נעשתה עד היום שום פעולה לעזור לאוכלוסיה הרגישה לגלוטן, וחשופה למחלות מאוד קשות ללא טיפול נכון. מוצרים ללא גלוטן מאוד יקרים, למעט 2 מוצרי אוסם ללא גלוטן המהווים מתנה וברכה. אשמח לתגובה איריס

16/07/2005 | 00:42 | מאת: ד"ר אייל גל

השאלה אכן במקומה וגם לדעתי יש לסבסד מוצרים נטולי גלוטן אך יש להפנות שאלה זו לגורמים הממונים על כך במשרד הבריאות. אני חושב שגם עמותת החולים בצלייק יכולה להפעיל לחץ בנושא זה בכנסת. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול