דלקת בוושת שלא עוברת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

10/07/2005 | 15:32 | מאת: Or

שלום, אני בן 30 וסובל כבר שנתיים מדלקת בוושת. על ידי הקפדה על הרגלי האכילה אני לא סובל בצורה משמעותית מצרבות, כך שבמהלך היום אינני משתמש בסותרי חומצה. הבעיה היא בבקרים. למרות שאני יושן בחצי ישיבה ולוקח סותרי חומצה ליפני השנה, אני מתעורר לרוב עם כאבים בוושת. מה יכול ליהיות ההסבר לזה? בגסטרוסקופיה התברר שיש לי בקע סרעפתי, האם יש קשר בין עקמת למצב זה? האם סיכויי הצלחת הניתוח תלויים בסיבת הריפלוקס (בקע או שריר חלש)? האם ניתוח יוכל להחזיר לי את איכות החיים שאיבדתי לפני שנתיים? מבקש הנחיה בתודה מראש

15/07/2005 | 22:45 | מאת: ד"ר אייל גל

אם אתה מתכוון שהנך משתמש בסותרי חומצה כגון רני, טאמס או מאלוקס זהו טיפול בהחלט לא מספיק לרפלוקס משמעותי. התיעץ עם הרופא שלך לגבי תרופות כגון אומפרזול (לוסק וכו') המביאות לשיפור משמעותי בתסמונת הרפלוקס. אם אתה כבר משתמש בתרופות אלו ייתכן כי המינון אינו מספיק או שאתה זקוק לניתוח אנטי רפלוקס. ד"ר גל

18/09/2005 | 19:44 | מאת: רתם

שלום וברכה , שמי רתם ואני מאוד מודאגת לגבי אמי. אמי מטופלת בכירורגיה ב' באסף הרופא . הם טוענים שיש לה דלקת בוושת. היא מקיאה המון במשך למעלה משנתיים , היא לא מעכלת כלום ולא יכולה לשתות ולאכול נורמלי. זה ממש מטיש אותה , אי אפשר לעבוד בצורה סדירה כך ובכלל , אי אפשר לתפקד אני אשמח מאוד לתידרוך לגבי אופן הטיפול שהיא צריכה לעבור כי עד היום לא התערבתי ומהיום אני פשוט רוצה לעשות לזה סוף ולעזור לה במה שניתן..אני מבינה שמטעמים רפואיים לא ייתנו לי הרבה מידע אם אני לא מגיעה איתה יחד ..מצד שני אני מרגישה שאני מוכרה לעזור אבל אין לי שום ניסיון בתחום!! עד היום אין שום הקלה או שיפור ואי אפשר לחיות כך יותר ... אודה לך באם תדריך אותי באיזו מחלה מדובר ואם ניתן לרפא זאת??

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול