צריכה עצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

07/07/2005 | 15:14 | מאת: mor

שלום ד"ר, אז ככה אני רוצה להשמיע את הסיפור שלי ולקבל את דעתך. אני חולת קרוהן שמתבטא רק בתחת(סליחה על הביטוי) זה כולל אבצסים שהתפוצצו לבד או בניקוז והשאירו אחריהם פיסטולות אחת נסגרה לבד ואחת עדיין לא ברור מה קורה איתה. אני מרגישה מאוד בין הכיסאות עם כל המחלה. הייתי אצל כמה רופאי גאסטרו וכולם רק רשמו כדורים וכל כדור התגלה כשרגיש מבחינתי והוא הופסק. אני ממש לא יודעת מה לעשות ולאן לפנות כבר. אני מרגישה שרופאי הגאסטרו לא ממש מתחברים למצב שלי - אף אחד מהם לא המליץ לי על הזרקת דבק פיברין , או על החוט (סיטון) גם רובם בדיאגנוזה הפיזית שהם ביצעו קבעו כי אין הפרשות והפצעים סגורים דבר שלצערי רחוק מהמציאות. אני מתוכננת להיפגש עם פרוקטולוג בסוף החודש אולי משם תבוא הישועה כי תאמת שעם כירורגים ופרוקטולוגים הרבה יותר קל הם הרבה יותר מבינים,מתחברים. אני מפחדת שאני עושה משהו לא נכון ובמיוחד שאין לי עדיין רופא קבוע שמטפל בי וזה עוד נקודה בעייתית ובעיקר לא מבינה מה יהיה ומה כדאי לעשות עם הכדורים , האבצסים החוזרים ובכלל. מה עליי לעשות ד"ר??

09/07/2005 | 23:51 | מאת: ד"ר אייל גל

אני חושב שרב הגסטרואנטרולוגים מבינים יותר בטיפול התרופתי של מחלת המעי ופחות בטיפול הכירורגי באבססים ופיסטולות הנוצרות. הדבר הנכון הוא לשלב בין טיפול תרופתי נכון על ידי רופא הגסטרו וטיפול כירורגי כשצריך ע"י כירורג המתמצא היטב במחלת הקרוה'ן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול