עצירות מתמשכת

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

30/06/2005 | 11:37 | מאת: נועה

שלום, אני מתנצלת מראש על אורך השאלה אך חשוב לי לקבל חוות דעת שמתחשבת בכל הנתונים: מאז הלידה השלישית שלי, לפני חודשיים וחצי, אני סובלת מעצירות. אני מקפידה מאוד על תזונה עשירה בסיבים , שתיה מרובה ופעילות גופנית. התחושה היא שיש לי יציאה אך כאילו אין תפקוד של פי הטבעת והיציאה אינה יורדת למטה (סליחה על התאורים). הדרך היחידה היא ע"י שימוש בנר גליצרין ואז היציאה רכה ורגילה. עד הלידה היו לי תמיד יציאות רגילות באופן סדיר מדי יום. לא היתה כל בעיה מיוחדת בלידה זו או בקודמות ולא היו לי תפרים. בקרתי אצל רופאת גסטרו בקופת חולים ולאור הנתונים הנ"ל היא אמרה שנראה לה שהבעיה היא בעצבים במקום, שזה עניין של זמן ובנתיים להמשיך להשתמש בנרות. האם זה הגיוני? במידה וכן מדובר בבעיה בשריר מה ניתן לעשות? תודה!

03/07/2005 | 21:07 | מאת: ד"ר אייל גל

בזמו הלידה תתכן פגיעה ברצפת האגן היכולה להיות שרירית או עצבית. חלק מן הבעיות נפטרות עם הזמן לאחר שהעצב מחלים ואם הבעיה נמשכת כדאי לבצע בדיקות כגון מנומטריה של הרקטום (בדיקת לחצי השריר) כדי לזהות את הבעיה ואז ניתן לפנות לפיזיותרפיה (ביופידבק). ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול