אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/06/2005 | 02:02 | מאת: אור

שלום רב, רציתי לברר אילו שיטות טיפול קיימים כיום לריסוק / סילוק אבנים בכיס מרה, מלבד ניתוח ? שאלתי מתייחסת לחולה אנקולוגי עם גרורות בכבד שהתגלה אצלו לפני כמה ימים אבנים בכיס מרה. בשל מצבו לא מומלץ לנתחו ורצינו לדעת איזה שיטות נוספות קיימות, כגון לייזר ??? אודה על תשובתכם המהירה. אור

28/06/2005 | 23:20 | מאת: ד"ר אייל גל

להערכתי אם לא מדובר במחלת אבנים חריפה (דלקת כיס מרה או זיהום בדרכי המרה) אין מקום לכריתה של כיס מרה בחולה אונקולוגי עם גרורות בכבד. אם האבנים אינן סימפטומטיות אין צורך בטיפול כלל גם באנשים בריאים. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול