עצה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/06/2005 | 18:13 | מאת: שירי

שלום יש לי בעייה שמציקה לי מאוד , פניתי לפורום זה על אף שאייני בטוחה שהוא המתאים, אך אם לא- אשמח אם תוכל להפנות אותי לפורום המתאים. אני בת 31, בריאה בד"כ בשנים האחרונות (כשנתיים), קורה לי שללא הודעה מוקדמת מראש, אני מרגישה חולשה פתאומית, תחושה כאילו האוזניים נסתמות לי, סחרחורת, וכאבי בטן ושלשולים. כמו כן תחושות אלו מלוות תמיד ברעד בלתי נשלט בכל הגוף. הדבר היחיד שעוזר לי הוא ישיבה ממושכת בשירותים (בגלל השלשולים), שתיית מים חמים ולקיחת אקמול ומנוחה ניסיתי להבחין במצבים מסויימים שבהם זה קורה לי ואין לי ממש אבחון מסויים, אך כמעט תמיד זה קורה לי בלילה (לא מתוך שינה) אלא כשאני מחוץ לבית . כמו כן, מצב זה חוזר על עצמו בערך פעם בחודש. כשפניתי לרופא המשפחה הוא טען כי מצב כזה יכול לקרות בנפילת סוכר אך טען כי רק בעזרת מכשיר שבודק סוכר ניתן לבדוק את זה כשזה קורה, בבדיקות הדם שהוא שלח אותי לעשות הסוכר יצא 85 והברזל: פריטין:8, המוגלובין:11.1 (ההמוגלובין אצלי מאז ומתמיד נע בין 10.5-11.6). הוא ביקש שאתחיל לקחת תוספת ברזל ואכן מזה כחודש אני לוקחת פריפל פעם ביום. וכן המליץ שאקח סוכריות סוכר כשזה קורה לי עוד פעם (לפני כשבועיים כשהרגשתי בתחושות הנ"ל לקחתי 2 סוכריות כאלו והתחושה השתפרה מעט). סיפור קצת ארוך אך אני כ"כ מתוסכלת . ברצוני לציין כי אני נשואה ואם ל-2 ומאושרת מחיי, כך שלדעתי מתח נפשי הוא לא רלבנטי אבקש לדעת האם מוכרת כזאת תופעה, אילו בדיקות עליי לעשות, אילו טיפולים קיימים. המחשבה שאני כ"כ צעירה ואולי אאלץ להתמודד עם מצבים כאלה באופן קבוע בעתיד מאוד מתסכלת אודה על תשובה מהירה. תודה

19/06/2005 | 20:55 | מאת: ד"ר אייל גל

המצב המתואר יכול להופיע באמת בירידה של רמת הסוכר בדם וכן במצבי חרדה. חסר הברזל דורש בירור ראשוני גם לכיוון של בעיות בדרכי העיכול ולכן רצוי לפנות גם לגסטרואנטרולוג. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול