מנומטריה רקטלית

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

15/06/2005 | 00:30 | מאת: חוה

מה בדיקה זו באה לבדוק? רגישות ראשונה לניפוח רקטום הושג בנפח של 10מ"ל=מה זה אומר? לחץ בסוגר אנאלי=75 מ"מ כאשר 73 זה ערך תקין האם סטיה זו משמעותי אניזמוס-מה אומר מושג זה כאשר הוא קיים לחץ בזלי לא יציב(גלי ענק) עם לחץ יזום תקין פליטה של הבלון לא הושגה לפי הממצאים הנ"ל האם אפשר למקד את הבעיה ולמי עליי לפנות?

15/06/2005 | 22:25 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן שעלייך לקבל הסבר מלא מהרופא שלך לגבי הבדיקה אולם חוסר פליטה של הבלון מראה על קושי בהרפיית הספינקטר בזמן הצאיה ודבר זה נקרא אניזמוס (מצב בו הספינקטר נסגר במקום להרפות). בדרך כלל הטיפול במצבים אלו הוא ע"י ביופידבק שהוא מעין פיזיותרפיה של רצפת האגן. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול