האם זו סיבה לעשות בדיקת קולונוסקופיה?

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

12/06/2005 | 23:11 | מאת: דנה

עקב כאבי בטן, עצירות, נפיחות בבטן, קושי בהתרוקנות מלאה ואי-נוחות בקיבה הופניתי לגסטרואנטרולוגית, ששלחה אותי לבדיקות: מנומטריה וסיגמוידוסקופיה.היא המליצה לי לעשות גם קולונוסקופיה, אבל לא הייתי מעוניינת בבדיקה זו (בגלל הפחד, אלא מה...)? בבדיקת המנומטריה נמצא שקיים אניזמוס ובדיקת הסיגמו יצאה תקינה. ועוד דבר: גיליתי שכשלא אכלתי ירקות ופירות חיים וסיבים תזונתיים (לצורך הכנה לסיגמו), הרגשתי הרבה יותר טוב, בלי נפיחות וכאבי-בטן. כמו-כן, רמת הפריטין שלי בדם ירדה לאחרונה. השאלה שלי היא האם יש בכל-זאת צורך לעבור קולונוסקופיה מלאה (אם צריך - אתגבר על הפחד). תודה וחג שמח!!

13/06/2005 | 23:28 | מאת: ד"ר אייל גל

זה תלוי גם בגילך, גם בטיב הסימפטומים וכן אם קיימות בעיות אובייקטיביות בבדיקות המעבדה. לאבחנה של מעי רגיש בגיל צעיר מספיק לבצע סיגמואידוסקופיה (ולעתים גם בכך אין צורך) אך בגיל מבוגר יותר או כשיש בעיות אובייקטיביות צריך לבצע קולונוסקופיה. התייעצי שוב עם רופאת הגסטרו. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול