תופעות מוזרות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

05/03/2005 | 19:55 | מאת: רונן

שלום לכם, אני חולה קוליטיס כרונית מזה כ- 20 שנה. מצב סביר + יחסית (לא קורטיזונים בצורה כזו או אחרת) - רק ראפאסאל במינון נמוך. לאחרונה החלו כמה תופעות במקביל אשר איני יודע אם הן מגיעות ממחלת הרקע או מגורם אחר (אבל איכשהוא תמיד זה קשור בעקיפין לקוליטיס): - החלה להופיע מין פריחה אדמדמה בשוקי הרגליים (די מגרד) - החל גירוד באיזור האוזניים ומרפקי הידיים - בבדיקות דם התגלתה היפרקלצמיה (עודף סידן בדם), בבדיקה אנדוקרינית נמצא שתיפקוד הבלוטות תקין. רופאי העור (3 דעות) אומרים שהפריחה שטויות ואין מה לדאוג - רגישות לסבון. (למרות שזה מתפתח - ולכן אני לא מאמין להם..) הגסטרולוג אומר שאין מה לדאוג וצריך להמשיך הלאה. . 1. האם מישהו מכיר תופעה/ות כאלה? 2. האם למישהו יש ידיעה על כך שראפאסאל לאורך שנים משפיע על תיפקודי כבד בצורה כלשהי?

05/03/2005 | 21:46 | מאת: רונית

לפני כשנה תקפו אותי באמצע הלילה כאבי בטן איומים , ושהלכתי להתפנות התעלפתי בשרותים למחרת הכל עבר ומאז אני מרגישה חולשה חזקה שתוקפת אותי מהבטן וגורמת לי כמעט להתעלפויות בנוסף אני נתקפת כאבים בבטן העליונה ,ותחושה כללית לא טובה אפשר לומר אפילו דכאונית , אנני יודעת ממה זה נובע ואני מאוד פוחדת ללכת לרופא , שכחתי לציין שגילי הוא 38 ואני אם ל-8 ילדים. הייתי מאוד רוצה שתתנו לי מידע לגבי הסימפטומים הנ"ל. בתודה רבה רונית

06/03/2005 | 23:18 | מאת: ד"ר אייל גל

איני יכול לדעת ממה הסימפטומים שאת מתארת אך נראה שהדבר דורש בדיקה. אם לא תלכי לרופא לא תוכלי לדעת מה הבעיה ולטפל בה. הפורום אינו תחליף ליעוץ רפואי ספציפי. ד"ר גל

06/03/2005 | 23:15 | מאת: ד"ר אייל גל

יש פריחות מסויימות האופייניות למחלות מעי דלקתיות (erythema nodosum,pyoderma gangrenosum) אך אני מניח שרופאי העור ורופא הגסטרו ידעו לזהות אותן. לא נראה לי שהרפסל הוא הגורם אחרי שנים של שימוש. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול