דחיפות בדיקה..

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

27/10/2004 | 17:43 | מאת: לינוי

ערב טוב דוקטור. בקשר לבדיקות קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. רציתי לדעת באיזה מקרים הם נחשבות לדחופות. מה התלונות (כמו למשל:דם בצואה, כאב בטן וכו'..) שהופכות את המקרה לדחוף? תודה.

27/10/2004 | 19:14 | מאת: ד"ר אייל גל

בדיקות דחופות נעשות במקרים כמו אנמיה (חוסר דם) חמור, חסימת מעי גס, חשד לגידול בבדיקות הדמייה אחרות (חוקן בריום, CT), הקאות דמיות, ירידה דרסטית במשקל, שלשול דמי לא זיהומי והחמרה במחלות מעי דלקתיות. כמו כן בחולים עם מחלות רקע קשות כמו לאחר השתלה או עם דיכוי מערכת החיסון וחולים מאושפזים מסיבות אחרות. ד"ר גל

29/10/2004 | 01:08 | מאת: לינוי

תודה על התשובה הראשונה. רציתי לדעת לגבי דם סמוי בצואה. ודם גלוי? האם נחשב דחוף? ואם זה מעלה את הדחיפות אם נניח נמצא 5 מתוך 6 בדיקות של דם סמוי בצואה חיוביות לעומת 2 מתוך 6..

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול