דחוף-ירידה משמעותית במשקל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

22/10/2004 | 14:37 | מאת: גוש נורהאן

עברתי לפני שלוש שנים עברתי כריתת מעיים גס עקב קוליטיס כיב! לפני שלושה חודשים עברתי בדיקה לאבחנת אנדוסקופיה והתברר שהפאוצ' דלקתי וניתן לי טיפול תרופתי לשבועיים התרופות הן: ציפרופלוסצין 500 מ"ג פעמיים ביום ומטרוג'יל 6 כדורים ביום ונרות רפסאל 3 פעמים ביום. וחל שיפור נכר לאחר שבועיים במס' היציאות שירד מ 15 ל7-9 פעמים ביום. אחרי הטיפול התרופתי עברתי בדיקת סיגמואידוסקופיה והממצאים היו כך : שיפור ניכר, נותרה דלקת רק ב 5 מס' מהאנוס. עקב הדלקות של הפאוצ' שחזרו ונשנו הוחלט להמשיך בטיפול התרופתי לעוד שלושה חודשים. מאז חלה ירידה משמעותית בתאבון שגרם להירידה משמעותית של 8-9 ק"ג במשקל מ 57 ק"ג ל 49 ק"ג. רצוי לציין שמאז הניתוח אני סובלת מדלקות בבפאוצ' ושום תרופה כמו רפסאל, בודיזון,קונסביל, אימדיום.. לא עזרו בטיפול בשילשול. השאלה היא : האם חוסר התיאבון והירידה במשקל נובעת מהטיפול התרופתי? נ.ב. הרופא המטפל הוא פרופ' ירון ניב.

23/10/2004 | 00:03 | מאת: ד"ר אייל גל

לאחרונה מופעל אצלנו בבילינסון שירות של דיאטנית במסגרת מרפאות ה IBD מדי יום ד', אני מציע שתבקש להגיע לבדיקה אצלה כדי לעשות הערכה תזונתית. ד"ר גל

29/11/2004 | 09:45 | מאת: כנרת

שמעתי שבצומת בצ'ק פוסט ישנם מרפאות של ד"ר אייל העוסקות בירידת מישקל והצרת היקפים, אני מעוניינת בפרטים תודה

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול