תוצאות בדיקות

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

21/10/2004 | 19:48 | מאת: א.ש.

בבדיקת קולונוסקופיה נכרתו לי 3 פוליפים בגודל 5 מ"מ ב- 17 וב-20 ס"מ. תוצאות הבדיקה הפתלוגית הן TUBULAR ADENOMA מה זה??? אני בת 47 ואשה בריאה בד"כ. תודה על תשובתכם.

22/10/2004 | 23:48 | מאת: ד"ר אייל גל

אדנומה היא גידול שפיר של המעי הגס שבתוכו עלול להתפתח סרטן המעי הגס. המילה טובולרית מציינת את מבנה הבלוטות בפוליפ שהוא בעל פחות נטייה להתפתחות ממאירה לעומת הסוג הווילוזי. ע"י הסרת הפוליפים בקולונוסקופיה בעצם נמנעת המשך התפתחות הפוליפ לסרטן והדבר דורש מעקב מדי מספר שנים. ד"ר גל ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול