לד"ר גל - דחוף! בעיה שלא נפתרת (אחוזת ייאוש).....

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול

20/10/2004 | 16:28 | מאת: annie

שלום רב, אני בחורה בת 21 הסובלת קשות מזה ארבע שנים מבעיה גסטרואנטרולוגית שאינה מרפה. במהלך שירותי הצבאי החלו לי בעיות בעיכול והייתי סובלת משילשולים חריפים ובדרגות קושי שונות לעיתים לסירוגין. לפעמים באותו היום הייתי יכולה לעבור מקיבה תקינה בבוקר לשילשול חריף בערב. מאז עברתי כל בדיקה אפשרית וושט קיבה תרסריון, צילומים, באריום, קולונוסקופיה, קולונוסקופיה וירטואלית ובדיקות דם רבות. עד היום כמעט ארבע שנים לאחר שהחלה התופעה הנני ממשיכה לסבול מהתופעה והשפעותיה. אחרי ארוחה אני סובלת מכאבי בטן וגם (לא נעים לציין) אך אני גם סובלת מבעיית גזים חמורה. הלכתי לשלושה מומחים האחרון הוא פרופסור אידלמן אך מכיוון שכל הבדיקות יצאו מצויינות וללא דופי הוחלט פה אחד שאני סובלת ממעי רגיז. ניסיתי כל דיאטה אפשרית (סילוק פחמימות וחלב) דיאטת סויה וכו'..אך זאת ללא שיפור ! נטלתי תרופה בשם אוונדיה שגם לא הועילה ואפילו לא במקצת..בנוסף לייאוש מהבעיה הזאת אני גם סובלת מההשלכות שלה אינני יכולה לנטול גלולות למניעת הריון מכיוון שאני משלשלת אותן ומפחיתה את יעילותן עד שפשוט הפסקתי להשתמש בהן. מאין יבוא עזרי....? מה כן ניתן לעשות ? בכבוד רב ובתודה מראש ANNIE

21/10/2004 | 08:04 | מאת: bill is not dead

האם ניסית את דיאטת הדפ"ם לפי הספר? אם לא, הדיאטה מאוד מומלצת ועוזרת לים אנשים, ואולי ממנה תצמח הישועה.. אם תרצי עוד מידע על הספר והדיאטה את מוזמנת ליצור איתי קשר במייל - [email protected]

21/10/2004 | 14:01 | מאת: ד"ר אייל גל

כמובן שקצרה ידו של הפורום להושיע במקרים כה מורכבים לאחר חוות דעת של מומחים מרובים בתחום. האבחנה של תסמונת המעי הרגיש בהחלט מתאימה לתלונות והפתרונות הם בתחום הטיפול התומך ע"י שינוי דיאטטי, דיאטת אלימינציה (הסרה הדרגתית של מרכיבים שונים במזון תחת פיקוח דיאטנית), טיפול פרוביוטי או טיפולים אלטרנטיביים. במידה ויש חשד מסויים למחלת קרוה'ן שלא התגלתה בבדיקות עד כה יש אופציה של בדיקת הקפסולה המתבצעת אצלנו כדי לשלול בעיה זו או תסמונות אחרות של המעי הדק. ד"ר גל

מנהלי פורום גסטרואנטרולוגיה - מחלות דרכי העיכול